Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 773 εκατ. ευρώ από 213 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Ωστόσο, το υψηλό κόστος πρώτων υλών και ο πόλεμος τιμών στην Ευρώπη, όπου εντείνεται ο ανταγωνισμός από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες, άσκησαν πιέσεις στα αποτελέσματα.
Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους της Stellantis στην Ευρώπη βελτιώθηκε, αλλά παρέμεινε αρνητικό, με την περιοχή να καταγράφει ζημίες 94 εκατ. ευρώ λόγω αρνητικής καθαρής τιμολόγησης και πληθωρισμού στο κόστος των πρώτων υλών.
Ο διευθύνων σύμβουλος, Αντόνιο Φιλόζα, επιχειρεί να ανασυγκροτήσει τις δραστηριότητες της Stellantis στη Βόρεια Αμερική, μετά από αρκετά χρόνια απώλειας μεριδίου αγοράς.
Οι πωλήσεις και τα προσαρμοσμένα κέρδη βελτιώθηκαν κατά το τρίμηνο, αν και το αυξημένο κόστος ανακλήσεων περιόρισε την κερδοφορία. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε νέα ηγετικά στελέχη για τις μάρκες Jeep και Ram.
Στην Ευρώπη, όπου η Stellantis συνεργάζεται με την κινεζική Leapmotor, οι πωλήσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 5%, χάρη στη ζήτηση για μικρότερα μοντέλα όπως τα Fiat Grande Panda, Citroën C3 και C3 Aircross, Opel Frontera, καθώς και για το νέο Jeep Compass και τα οχήματα της Leapmotor, ιδιαίτερα τα T03 και B10, σύμφωνα με την εταιρεία.
Τα καθαρά έσοδα της Stellantis παρέμειναν αμετάβλητα στα 16,4 δισ. ευρώ κατά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η αύξηση των όγκων πωλήσεων αντισταθμίστηκε από τις χαμηλότερες καθαρές τιμές.
Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 300 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η ζημία των 94 εκατ. ευρώ στην Ευρώπη κατέστησε την περιοχή τη μοναδική του ομίλου που κατέγραψε αρνητικό αποτέλεσμα κατά το τρίμηνο.
Στη Νότια Αμερική, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 49%, στα 402 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της μη επανάληψης μιας έμμεσης φορολογικής πίστωσης στη Βραζιλία.
Στη Μέση Ανατολή και την Αφρική τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη παρέμειναν αμετάβλητα στα 121 εκατ. ευρώ, ενώ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά 35%, φτάνοντας τα 27 εκατ. ευρώ.
Τα συνολικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση, στα 1,44 εκατομμύρια οχήματα. Τα αποθέματα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 19%, στις 355.000 μονάδες, με το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης να προέρχεται από την Ευρώπη, όπου μεγάλος αριθμός οχημάτων της Leapmotor βρισκόταν καθ’ οδόν από την Κίνα.
Τα αποθέματα των ανεξάρτητων αντιπροσώπων αυξήθηκαν κατά 20%, στα 1,09 εκατομμύρια οχήματα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να αντιπροσωπεύουν τα δύο τρίτα της αύξησης.
Η Stellantis εκτιμά ότι η καθαρή επιβάρυνση από τους δασμούς για το σύνολο του έτους θα κυμανθεί μεταξύ 1,0 και 1,2 δισ. ευρώ. Το καθαρό κόστος των δασμών κατά το πρώτο εξάμηνο ανήλθε σε 300 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει επιστροφή δασμών ύψους 400 εκατ. ευρώ στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το πρώτο τρίμηνο, βάσει του νόμου International Emergency Economic Powers Act, ο οποίος παρέχει στον Πρόεδρο την εξουσία να ρυθμίζει το εμπόριο σε περιόδους εθνικής έκτακτης ανάγκης.
Η Stellantis επιβεβαίωσε τους στόχους της για το σύνολο του έτους, προβλέποντας αύξηση των εσόδων κατά ένα μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό και προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο κέρδους σε χαμηλό μονοψήφιο επίπεδο.
Διαβάστε ακόμη
Ενωση Τραπεζών: Οικονομική ενίσχυση και διαγραφή χρεών στις οικογένειες των θυμάτων από τις φωτιές
Φοιτητική Κατοικία 2026: Η συγκατοίκηση αλλάζει τον χάρτη της φοιτητικής στέγης στην Αθήνα (πίνακες)
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφθείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.