Αυτοκίνητο

Τι αποκαλύπτουν τα αυτοκίνητα για το μέλλον μετά τις γερμανικές εκλογές

  • newsroom


Για να πετύχει Γερμανία και ο βασικός πυλώνας της οικονομίας της, στη μετά-Μέρκελ εποχή, χρειάζονται επειγόντως αλλαγές

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι γερμανικές εκλογές με μεγάλο νικητή το κόμμα του SPD και βαριά πληγωμένη την παράταξη της Μέρκελ, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπες με τις ίδιες προκλήσεις που περιλαμβάνουν ανάγκη καινοτομίας, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την επανεκτίμηση της εμπορικής σχέσης της με την Κίνα.

Ο τρόπος με τον οποίο αυτή η παγκοσμίου φήμης αυτοκινητοβιομηχανία κινείται στον δρόμο θα μπορούσε να πει πολλά για το μέλλον της Γερμανίας επισημαίνει ο «Economist».

Η Γερμανία αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σίγουρα οι νέοι ηγέτες της θα βρεθούν αμέσως αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις όπως η ανεργία, η κλιματική αλλαγή, η Κίνα ωστόσο η ατμομηχανή για την οικονομία που είναι η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία παραδοσιακά έχει τεράστια δύναμη εδώ και πολλές δεκαετίες, βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μάλιστα οι αναλυτές όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν: «Αν κάποιος θέλει να δει το μέλλον της Γερμανίας το μόνο που έχει να κάνει είναι να κοιτάξει τα αυτοκίνητά της

Η αυτοκινητοβιομηχανία όμως μεταλλάσσεται και σύντομα θα υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή που έχει να κάνει με τις εκατομμύρια εξαγωγές αυτοκινήτων που διατηρούν θετικό πρόσημο από τη δεκαετία του ’70.

Μάλιστα οι αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν το 18% του Ακαθάριστου Εγχώριου Εθνικού Προϊόντος, αποτελώντας έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας της Γερμανίας.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto