Τον επικείμενο τερματισμό της παραγωγής των εναπομεινάντων μοντέλων diesel μέχρι τις αρχές του 2024 ανακοίνωσε η Volvo Cars καθώς οδεύει προς την κατεύθυνση της κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

«Σε λίγους μήνες από τώρα, θα έχει κατασκευαστεί το τελευταίο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο Volvo, καθιστώντας τη Volvo Cars μία από τις πρώτες παραδοσιακές κατασκευάστριες αυτοκινήτων που θα έχουν πραγματοποιήσει αυτό το βήμα», ανέφερε η σουηδική εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Volvo, που ανήκει κατά πλειοψηφία στην κινεζική Geely, έχει δεσμευτεί να περάσει πλήρως στην ηλεκτροκίνηση έως το 2030.

Ενώ η πλειονότητα των αυτοκινήτων που πουλούσε η Volvo στην Ευρώπη ήταν ντίζελ μόλις το 2019, το 2022 αποτελούσαν μόλις το 8,9% των πωλήσεων της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Τον Αύγουστο το 33% των πωλήσεων της Volvo ήταν πλήρως ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσα από τα υπόλοιπα μοντέλα που αποτελούσαν το 67% με κινητήρα εσωτερικής καύσης ήταν ντίζελ και πόσα λειτουργούσαν με βενζίνη.

Οι πωλήσεις μοντέλων ντίζελ έχουν μειωθεί ραγδαία στην Ευρώπη μετά το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της Volkswagen και οι αυτοκινητοβιομηχανίες μειώνουν σταδιακά τον αριθμό των διαθέσιμων μοντέλων ντίζελ.

Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα αντιπροσώπευαν περισσότερο από το 50% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη το 2015, αλλά αντιστοιχούσαν σε λίγο περισσότερο από το 14% των πωλήσεων τον Ιούλιο του 2023.

Διαβάστε ακόμη

Στην πόρτα της εξόδου το ΤΧΣ από τις τράπεζες – Το αίτημα της Eurobank και οι επόμενες κινήσεις

Ο Μητσοτάκης, ο Κασσελάκης και το φαρμάκωμα της Εφης, η βουτιά της αγοράς, η κατρακύλα της Αλουμύλ και τα χάπια του Βακάκη

Ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για έσοδα, έξοδα, κάρτες και «κυνήγι» στα μετρητά

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ