Αυτοκίνητο

VW: «Σύννεφα» από τις επίσημες προτάσεις για απολύσεις και συρρίκνωση σε 30.000 θέσεις εργασίας

  • newsroom


Αιφνίδια αντιστροφή κλίματος για το αφεντικό του ομίλου VW, Herbert Diess, το οποίο φαίνεται πως πρότεινε τη δραστική συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού

Αποδέκτης εγκωμιαστικών σχολίων έχει γίνει τις τελευταίες μέρες ο επικεφαλής του ομίλου VW, Herbert Diess.

Μεγάλη μερίδα Γερμανών πολιτών αποθέωσε την πρωτοβουλία του να απαιτήσει από τα γερμανικά κόμματα την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, όταν λίγα 24ωρα αργότερα χάρισε χαμόγελα στους εργαζομένους του group στο Βόλφσμπουργκ, ικανοποιώντας τα αιτήματά τους για προαγωγή της ποδηλασίας.

Πριν από λίγες, ώρες, έχει χάσει αρκετούς φίλους, δεδομένου ότι φαίνεται πως πρότεινε τη διενέργεια μαζικών απολύσεων που θα φτάνουν έως και τις 30.000, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του ομίλου VW.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός αυτός αφορά αποκλειστικά τις εγχώριες παραγωγικές μονάδες του group, με έναν στους τέσσερις εργαζομένους να φλερτάρει με την εργασιακή ανασφάλεια.

Τα νέα ηχούν τρομαχτικά στα αυτιά δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων που φαίνεται πως έχουν μείνει έκπληκτοι από τον ιδιαίτερα λαοφιλή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, οι σκέψεις του Diess εκφράστηκαν κατά τη διάρκεια Διοικητικού Συμβουλίου που διεξήχθη στις 24 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto