Αγορές

Αγορά κρύπτο: Πάνω από $2 τρισ. αγοραία αξία για πρώτη φορά στα χρονικά – Η έκπληξη του ether

  • newsroom


Σε μόλις δύο μήνες, η αγοραία κεφαλαιοποίηση της εν λόγω αγοράς έχει διπλασιαστεί, καθώς ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές συρρέουν στα κρυπτονομίσματα

Το ράλι στο Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα μετά το bitcoin, βοήθησε την αγορά κρυπτονομισμάτων να ξεπεράσει για πρώτη φορά τα 2 τρισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία.

Σε μόλις δύο μήνες, η αγοραία κεφαλαιοποίηση της εν λόγω αγοράς έχει διπλασιαστεί, σύμφωνα με τον ιστότοπο εντοπισμού τιμών CoinGecko, καθώς ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές συρρέουν στα κρυπτονομίσματα.

Στο Bitcoin αντιστοιχεί το 50% και πλέον της συνολικής κεφαλαιοποίησης. Εχει κάνει ράλι πάνω από 100% φέτος.

Τον Μάρτιο η τιμή του ξεπέρασε τα 61.000 δολάρια. Σήμερα κινείται κοντά στα 58.800 δολάρια.

Τη μεγαλύτερη ώθηση πάντως στην αγορά κρύπτο την έχει δώσει η άνοδος του ether. Η τεχνολογία Ethereum blockchain μοιάζει περισσότερο με πλατφόρμα software που επιτρέπει στους developers να «χτίζουν» εφαρμογές πάνω σε αυτήν. Και οι χρήστες τελικά μπορούν να ξοδεύουν τα ether τους σε αυτές τις εφαρμογές. Τα λεγόμενα έξυπνα συμβόλαια αποτελούν «κλειδί» για το Ethereum. Είναι συμβόλαια που μπορούν αυτομάτως να εκτελούνται με τη χρήση κώδικα.

Αυτές οι εφαρμογές είναι ουσιαστικά χρηματοικονομικές υπηρεσίες, όπως δάνεια, που θεωρητικά μπορούν να παρακάμπτουν τράπεζες και χρηματιστηριακές και οι χρήστες τους μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

Το blockcain Ethereum διαθέτει επίσης την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από τη νέα τάση, τα NFTs — έναν νέο τύπο ψηφιακών assets.

Ο δισεκατομμυριούχος Μαρκ Κιούμπαν είναι κάτοχος ether και αναφέρει ότι είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει σε πραγματικό νόμισμα.

Σήμερα το Ether έφτασε στο ιστορικό υψηλό των $2.151,25 με άνοδο άνω του 180% από την αρχή του 2021.

Διαβάστε ακόμη:

Ο «νέος Βωβός» της Αθήνας, το όχι του Προκοπίου στο «Scorpios» και ο δύσκολος αποχαιρετισμός στην Εθνική Τράπεζα

Credit Suisse: «Καρατομήσεις» και ισχυρό πλήγμα από το «Archegos story»

Ελλάκτωρ: H Greenhill απείλησε την Eurobank για την έκδοση του ομολογιακού – Εφοπλιστές: Ας βάλουν οι Ολλανδοί €50 εκατ.