(last update 21.00)

Σε θετικό έδαφος επιστρέφει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένει μια σειρά κρίσιμων εξελίξεων, όπως οι αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας, τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Apple.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται κατά 561 μονάδες ή 1,73% και διαμορφώνεται στις 32.978 μονάδες. Από εκεί και πέρα, ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 διευρύνεται κατά 1,34% και τις 4.172 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq αντιδρά στο +1,31% και τις 12.810 μονάδες.

Όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, στο «πράσινο» βρίσκονται όλοι οι επιμέρους κλάδοι, με τις εισηγμένες σε τηλεπικοινωνία, κατανάλωση και τεχνολογία να υπερ-αποδίδουν, ανακτώντας ένα μέρος του χαμένου εδάφους του Οκτωβρίου.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι τεχνολογικές μετοχές των Amazon και Meta Platforms κάνουν μίνι – ράλι άνω του 3%. Κέρδη κατά τουλάχιστον 3% εμφανίζει και η μετοχή της SoFi Technologies, η οποία ανακοίνωσε ισχυρά οικονομικά μεγέθη για το γ’ τρίμηνο.

Το θετικό κλίμα επέρχεται κόντρα στην πρόσφατη διόρθωση της Wall Street, με τον S&P 500 να υπολείπεται κατά τουλάχιστον 10% από τα υψηλά του 2023. Την προηγούμενη εβδομάδα, δε, απώλεσε περίπου 2,5%, ενώ μέσα στον Οκτώβριο χάνει 3,2%, οδεύοντας προς τον 3ο συνεχόμενο αρνητικό μήνα. Ένα ρεκόρ που «κρατάει» από το 2020.

«Περιμένουμε μια ανάκαμψη, ωθούμενη από τη λιγότερο επιθετική Federal Reserve» σχολιάζει στο CNBC ο Κρίστοφερ Χάρβεϊ, αναλυτής της Wells Fargo, εκτιμώντας ότι στη συνεδρίαση της 1ης Νοεμβρίου η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα «ρίξει» τους επικοινωνιακούς τόνους και θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα στο εύρος 5,25% – 5,50%

Οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι οι αυξήσεις επιτοκίων (σύσφιγξη) αποτελούν ήδη παρελθόν, παρότι τα τρέχοντα επιτόκια αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η απόδοση του 10ετούς ομολόγου εκτοξεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο 5%, δηλαδή στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 16 ετών.

Στο ταμπλό, τώρα, η μετοχή της McDonald’s ενισχύεται κατά σχεδόν 3%, χάρη στα τριμηνιαία κέρδη, τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Invitation Homes αυξάνεται κατά 2%, χάρη στην αναβάθμιση της σύστασης της Oppenheimer σε outperform. H μετοχή της Apple, τέλος, διευρύνεται κατά 1,3%, εν όψει της δημοσίευσης των εταιρικών αποτελεσμάτων το βράδυ της Πέμπτης.

Διαβάστε ακόμα

Οταν οι έρευνες του Μαξίμου δείχνουν Κουτσούμπα, το έμφραγμα της ΕTAΔ στο Αχίλλειο, η εξαφάνιση του κυρ Παντελή, η Αίγλη στο Ζάππειο και τα επώνυμα «σφυριά» 

«Αλέξανδρος Δεσύλλας»: Σφυρί για «ακίνητο – φιλέτο» με… ιστορία 150 χρόνων και ηχηρά ονόματα (pics)

Σήμα ανόδου των τιμών στο ρεύμα δίνει η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ