Οι αδύναμες επιδόσεις του αμερικανικού δολαρίου και ο υψηλός πληθωρισμός θα επηρεάσουν την τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να τεστάρει εντός του 2022 νέα υψηλά, ακόμα και τα 2.100 δολάρια ανά ουγγιά, ανέφερε στο CNBC o αναλυτής της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Fat Prophets, Ντέιβιντ Λένοξ.

Νομίζουμε ότι καθ΄όλη τη διάρκεια του 2022 , θα δούμε τον χρυσό να τεστάρει ιστορικά υψηλές τιμές, αλλά από εκεί και πέρα δεν θα ενισχυθεί σημαντικά».

Τον Αύγουστο του 2020 οι τιμές του χρυσού έκλεισαν στο ιστορικό υψηλό των 2.063 δολ/ουγγιά, ενώ το πρωί της Τετάρτης διαπραγματευόταν στην Ασία στα 1.814 δολ/ουγγιά.

Σύμφωνα με τον Λένοξ, όλα φαίνεται πως συντελούν στην πτώση του δολαρίου, αν και αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα. Αν υποχωρήσει το δολάριο, αυτό θα λειτουργήσει ενισχυτικά για τον χρυσό.

Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ είναι κοντά στο 6% – από σχεδόν 1%. Ο χρυσός λειτουργεί ως ανάχωμα έναντι του πληθωρισμού και η αξία του αυξάνεται όσο μειώνεται αυτή του δολαρίου.

«Πιστεύουμε ότι το υψηλό μομέντουμ στον πληθωρισμό και το αδύναμο δολάριο θα οδηγήσουν τον χρυσό υψηλότερα εντός του 2022».

Επίσης, οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων ενδέχεται να βοηθήσουν στην περαιτέρω ενίσχυση του πολύτιμου μετάλλου νωρίτερα από όσο αναμένουμε, σύμφωνα πάντα με τον Λένοξ.

Συγκεκριμένα, «η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στα σύνορά της με την Ουκρανία αυξάνεται και αυτό μπορεί σύντομα να οδηγήσει σε κάτι καταστροφικό», ανέφερε ο ίδιος. «ν συμβεί αυτό τότε ίσως δούμε τον χρυσό ακόμα και στα 2.100 δολάρια και μάλιστα νωρίτερα από όσο περιμένουμε».

Διαβάστε ακόμη:

Πέτσας: Σήμερα η λύση του προβλήματος με τα τεστ σε ΕΦΚΑ και ΕΡΓΑΝΗ

Nόβακ Τζόκοβιτς: Θύελλα αντιδράσεων για την άδεια να αγωνιστεί στο Αυστραλιανό Όπεν

Self test: Από σήμερα η διάθεση από τα φαρμακεία για εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές