Αγορές

Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωαγορές – Στο επίκεντρο η μείωση των αμερικανικών αποδόσεων

  • newsroom


Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ, νωρίς το πρωί, βρισκόταν πέριξ του το 1,41%, υποχωρώντας από τα υψηλά της περασμένης εβδομάδας

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά τη χθεσινή ισχυρή άνοδο, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει απώλειες 0,09% στις 412,06 μονάδες, με τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου να υποχωρούν κατά 1,3%. Οι μετοχές του κλάδου τηλεπικοινωνιών κερδίζουν 0,4%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με οριακή άνοδο 0,01%, o γερμανικός DAX χάνει 0,11%, ο γαλλικός CAC 40 με απώλειες 0,16%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,39% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,26%.

Χθες υπενθυμίζεται ότι ο Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 1,8%. Ράλι 3,2% σημειώθηκε στις μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής, ενώ όλοι οι δείκτες έκλεισαν με κέρδη. Ωστόσο,,κατά τη διάρκεια της νύχτας τα futures των αμερικανικών δεικτών υποχώρησαν.

Οι αναταράξεις στις αγορές συμβαίνουν τη στιγμή που οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνεχίζουν να υποχωρούν από τα υψηλά της περασμένης εβδομάδας. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ, νωρίς το πρωί της Τρίτης, βρισκόταν πέριξ του το 1,41%.

Σήμερα Τρίτη οι επενδυτές αναμένεται να εστιάσουν τόσο σε όσα θα πει ο προτεινόμενος για τη θέση του προέδρου της επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Γκάρι Γκένσλερ, όσο και το στέλεχος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ Λάελ Μπράιναρντ, προκειμένου να αποκτήσουν περισσότερα στοιχεία για την μελλοντική πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Στο μεταξύ, η μετοχή της γερμανικής Kion Group κέρδιζε νωρίτερα ενώ της Hellofresh και της γαλλικής Edenred έχαναν από 4% μετά την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων τους.

Διαβάστε ακόμη:

Το ράλι των Greeks στη Wall Street

Κωνσταντίνος Σεπετάς: Το νέο στοίχημα της «Βίκος» με την Cola χωρίς ζάχαρη

e-ΕΦΚΑ: Από 5 Μαρτίου οι νέοι μηχανικοί μπορούν να επιλέξουν ασφαλιστική κατηγορία

 

Απόρρητο Απόρρητο