Σε θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο των κινεζικών μετοχών του τομέα ακινήτων.

Οι κινεζικές μετοχές ακινήτων σημείωσαν άνοδο αφού το Bloomberg ανέφερε, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα, ότι οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές συντάσσουν κατάλογο 50 κατασκευαστών που είναι επιλέξιμοι για μια σειρά χρηματοδοτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των China Vanke και Longfor Group Holdings.

Οι ασιατικές μετοχές του κλάδου των τσιπ ανέβηκαν επίσης, καθώς οι μετοχές της Microsoft κέρδισαν 2%, φτάνοντας σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων. Ο διευθύνων σύμβουλος, Σάτια Ναντέλα, δήλωσε ότι ο πρώην επικεφαλής της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, θα ενταχθεί στον τεχνολογικό γίγαντα για να ηγηθεί μιας νέας ερευνητικής ομάδας τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία κατασκευής τσιπ Nvidia ενισχύθηκε επίσης κατά 2,3%, κλείνοντας σε ιστορικό υψηλό για τη μετοχή ενόψει της έκθεσης αποτελεσμάτων εντός της ημέρας.

Ο κύριος χρηματιστηριακός δείκτης της Ταϊβάν, που «φιλοξενεί» μερικούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές και προμηθευτές τσιπ της Ασίας, έκλεισε με άνοδο 1,20% στις 17.416,70 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,15% περιορίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του από νωρίτερα στη συνεδρίαση, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech διέγραψε όλα τα κέρδη για να υποχωρήσει κατά 0,40%. Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο 0,18%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 διεύρυνε τα κέρδη από τη Δευτέρα, σημειώνοντας άνοδο 0,28% και κλείνοντας στις 7.078,2 μονάδες.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε 0,10% χαμηλότερα στις 33.354,14 μονάδες, σημειώνοντας πτώση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Ο Topix διολίσθησε κατά 0,20% στις 2.367,79 μονάδες.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,77% και έκλεισε στις 2.510,42 μονάδες, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης κέρδισε 0,48% στις 817,01 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη

Πλειστηριασμός: Παράταση στο «θρίλερ» για τη βίλα Βγενόπουλου με αναστολή στο «παρά πέντε» (pics)

O Χαβιέρ, ο Αλέξης και ο Γιάνης (θυμάστε;), ο Γαβριήλ βγαίνει στην αγορά, το deal του ΟΤΕ στη Ρουμανία, το ευρωομόλογο του Τιτάνα και οι εταιρείες της πληροφορικής

Τι σημαίνει η νίκη του Μιλέι για την οικονομία της Αργεντινής

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ