Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές αγορές, με τον Dow Jones να επιστρέφει πάνω από τις 34.000 μονάδες, τον S&P 500 να βρίσκεται ξανά στις 4.200 μονάδες και τον Νasdaq να υποχωρεί οριακά κάτω από τις 14.000 μονάδες.

Xρηματοοικονομικοί κλάδοι, ενέργεια, βιομηχανικές και πρώτες ύλες κινήθηκαν ανοδικά, ενώ οι εκτιμήσεις της FED για μεγαλύτερη ανάπτυξη στις ΗΠΑ ήταν εκείνες που έδωσαν μεγαλύτερη ώθηση στους δείκτες.

Στην Ευρώπη οι περισσότεροι δείκτες κινούνται ανοδικά, καθώς το σταδιακό άνοιγμα των οικονομιών στην Ευρωζώνη και η αύξηση των εμβολιασμών γεννούν αισιοδοξία στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Έτσι, ο DAX στη Φρανκφούρτη βρίσκεται στις 15.200 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι στις 6.300 μονάδες και ο MIB στο Μιλάνο ανέβηκε προς τις 24.500 μονάδες. Στη Βρετανία δεν υπήρξε συνεδρίαση τη Δευτέρα του Πάσχα.

Η ΕΚΤ ευελπιστεί ότι οι αναπτυγμένες χώρες μέσα στο 2022 και οι χώρες της περιφέρειας το αργότερο το 2023 θα επιστρέψουν στα επίπεδα ανάπτυξης προ πανδημίας, λόγω της συνέχισης της επαναγοράς ομολόγων κατά τη διάρκειας της πανδημίας (PEPP), η οποία διευρύνει τη ρευστότητα σε τράπεζες και επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη διεθνή ανάπτυξη, η Ινδία αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την παγκόσμια οικονομία λόγω της ανεξέλεγκτης διασπορά του κορωνοϊού, η οποία θα επιβραδύνει και την ανάπτυξη της οικονομίας στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Η παντοδυναμία της ελληνόκτητης ναυτιλίας σε αριθμούς

Καμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση στην Ελλάδα για τη βρετανική «πράσινη» λίστα στα νησιά μας

Πιερρακάκης: Συμφωνία με Μασκ (Tesla) για σούπερ γρήγορο δορυφορικό ίντερνετ σε όλη την Ελλάδα