Μικρή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την έναρξη των συναλλαγών την Τετάρτη, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο.

Σε αυτό το κλίμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 πρόσθεσε 0,4% κατά την έναρξη των συναλλαγών, με τον κλάδο αυτοκινήτου να ενισχύεται κατά 1,3% οδηγώντας τα κέρδη, ενώ ο κλάδος των βασικών πόρων υποχώρησε 0,3% κόντρα στο γενικότερο κλίμα.

Στην Ασία άνοδο σημείωσαν οι περισσότερες αγορές, την ώρα που οι βιομηχανικές παραγγελίες της Κίνας κινήθηκαν κάτω από τις προβλέψεις, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.
Οι Κινέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Τρίτη μέτρα για την ενίσχυση του εμβολιασμού στους ηλικιωμένους, απόφαση που θεωρείται σημαντική για το άνοιγμα της οικονομίας. Όταν ρωτήθηκαν εάν οι πρόσφατες αναταραχές θα οδηγούσαν σε αλλαγή της πολιτικής της zero covid, είπαν ότι παρακολουθούν στενά πώς εξελίσσεται ο ιός.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,57% στις 14.437,08 μονάδες, ο γαλλικός δείκτης CAC 40 κερδίζει 0,43% στις 6.697,66 μονάδες, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κερδίζει 0,18% στις 7.525,73 μονάδες. Στην περιφέρεια, ο ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου ενισχύεται κατά 0,28%.

Ο πληθωρισμός στη Γαλλία παρέμεινε σε επίπεδα ρεκόρ τον Νοέμβριο, αψηφώντας την επιβράδυνση σε άλλα κράτη της ευρωζώνης και αποδυναμώνοντας τις εκκλήσεις προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων. Οι τιμές καταναλωτή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκαν 7,1% σε σχέση με πέρυσι.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg είχαν υπολογίσει αύξηση 7%.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας

Μητσοτάκης στο Λονδίνο(2), το deal Κόκκαλη, τα αεροπλάνα του Καράτζη και το χρυσό χαρτοφυλάκιο

Πλειστηριασμοί: Το τέλος του «σήριαλ» για την Αχαϊκή Amadeus και τι έρχεται για το αυθαίρετο των Πατρώνη στη Μύκονο (pics)