Αντιδρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις περισσότερες μετοχές να περιορίζουν τις πρωινές απώλειες. Ωστόσο, οι επενδυτές να διατηρούν την επιφυλακτικότητά τους εν αναμονή των ανακοινώσεων για τα επίπεδα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,2%, με το σύνολο του επιχειρηματικού κλάδου να βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος, εκτός από τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου με τον κλάδο να σημειώνει άνοδο 0,3%.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,7% στις 12.739 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,3% στις 5.974 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,11% στις 7.189 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB διολισθαίνει κατά 0,6% στις 21.422 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,3% στις 8.039 μονάδες.

Η άνοδος για τις μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου εγείρει την ανησυχία σχετικά με τον εφοδιασμό της φυσικού αερίου στην Ευρώπης , αφού η Ρωσία ανέστειλε τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1, ενώ αυτός υφίσταται την ετήσια θερινή του συντήρηση. Η προγραμματισμένη συντήρηση του αγωγού έχει υποδαυλίσει τους φόβους ότι η Ρωσία θα μπορούσε να παρατείνει τις εργασίες και να καθυστερήσει περαιτέρω τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή του Ιουνίου αναμένεται να δείξει ότι ο γενικός πληθωρισμός, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και της ενέργειας, θα αυξηθεί πάνω από το επίπεδο του Μαΐου (8,6%).

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας, αν και είναι καλή για την οικονομία, θα μπορούσε να ενθαρρύνει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να συνεχίσει τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της τους επόμενους μήνες για την καταπολέμηση του επίμονα υψηλού πληθωρισμού. Θα δοκιμαστεί με μια σειρά από αμερικανικά κέρδη από μεγάλες τράπεζες και την τελευταία μέτρηση του πληθωρισμού των καταναλωτών που θα ανακοινωθεί αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη:

Πλειστηριασμοί: «Κληρώνει» την Τετάρτη 13 Ιουνίου για 2+1 «επώνυμα» σφυριά (pics)

Υπέρ της πρότασης της Gazprom για πώληση LNG σε ρούβλια ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ

Coinbase: Τι συμβαίνει με τον «τιτάνα των κρυπτονομισμάτων;» (pic)