Επέστρεψαν οι πωλητές στη Wall Street, όπου οι δείκτες ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές σε αρνητικό έδαφος -παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας παρατηρήθηκαν εναλλαγές προσήμων- ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε ο τεχνολογικός κλάδος, μετά την άνοδο των ομολόγων.

Οι σημερινές διακυμάνσεις επέρχονται στον απόηχο της πρόσφατης ανάκαμψης των μετοχών, οι οποίες «ξεκόλλησαν» από τα χαμηλά έτους, χάρη στην πρόσκαιρη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και στη μερική επάνοδο της διάθεσης για την ανάληψη ρίσκου.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 98 μονάδες ή 0,32% στις 30.425 μονάδες. Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,66% και διαμορφώθηκε στις 3.695 μονάδες. Ο Nasdaq από την πλευρά του κατέγραψε απώλειες 0,85% για να κλείσει στις 10.680 μονάδες.

Το άλμα στη μετοχή του Netflix, η οποία ενισχύθηκε κατά 12,85%, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, δεν ήταν αρκετό για να στηρίξουν την αγορά. Ισχυρά κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της United Airlines, η οποία σημείωσε άνοδο 4,62%, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα αποτελέσματα που παρουσίασε.

Η ροή των εταιρικών αποτελεσμάτων εξακολουθεί να εκπλήσσει ευχάριστα τους επενδυτές, ωστόσο η άνοδος των ομολόγων διατηρεί τους φόβους για ύφεση. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου εκτινάχθηκε την Τετάρτη στο 4,136%, το υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Ιουλίου 2008.

Σημειώνεται ότι προκλήσεις και οι αβεβαιότητες δεν έχουν εξαλειφθεί, με τον πληθωρισμό να διατηρείται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα (8,2% τον Σεπτέμβριο) και την κεντρική τράπεζα να συνεχίζει την πορεία σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής, με διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων (3% – 3,25%).

Άλμα 3% για το πετρέλαιο

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι τιμές του πετρελαίου έπειτα από τέσσερις διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών.

Το συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου είδε την τιμή του να ενισχύεται κατά 2,6% και ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις στα 92,4 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 2,86 δολ.

Το αμερικανικό WTI Νοεμβρίου ενισχύθηκε κατά 3,3% και βρέθηκε στα 85,55 δολάρια το βαρέλι έχοντας προσθέσει 2,73 δολ. στην τιμή του.

Διαβάστε επίσης

Τα 5+1 μαθήματα από την παταγώδη αποτυχία των Trussonomics (tweet)

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έφυγε η ρήτρα αναπροσαρμογής και «ξεφούσκωσαν» οι λογαριασμοί – Παραδείγματα

Ο Μέσι έγινε… επενδυτής – Σε ποιον κλάδο ίδρυσε εταιρεία holding