Στο κόκκινο επέστρεψαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφού στη συνεδρίαση της Τρίτης σημείωσαν την καλύτερη ημερήσια επίδοσή τους εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Ο δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,2% (451,54 μονάδες) στις πρώτες συναλλαγές και οι κλάδοι ήταν σε μεικτό έδαφος. Οι μετοχές του κλάδου  υγείας σημείωσαν άνοδο 0,8%, ενώ οι μετοχές των οικιακών αγαθών έκαναν βουτιά 2,8%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,07%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,22%, ο γαλλικός CAC 40 -0,76%, o ιταλικός FTSE MIB με απώλειες 0,09% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί 0,21%.

Ο Stoxx κέρδισε σχεδόν 2% την Τρίτη, καταγράφοντας την ισχυρότερη συνεδρίασή του από τις 10 Νοεμβρίου 2022.

Οι παγκόσμιες συναλλαγές ενισχύθηκαν από δύο αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, οι οποίοι υπέδειξαν τη Δευτέρα ότι η πρόσφατη άνοδος των αποδόσεων του Δημοσίου μπορεί να μειώσει την ανάγκη αύξησης του επιτοκίου των Ομοσπονδιακών Ταμείων, περιορίζοντας τις προσδοκίες για το ανώτατο επιτόκιο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα Ραφαέλ Μπόλστικ, δήλωσε την Τρίτη ότι τα επιτόκια δεν χρειάζεται να αυξηθούν περαιτέρω.

Ο κόσμος συνεχίζει να παρακολουθεί τις τελευταίες αιματηρές εξελίξεις στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Οι επενδυτές αναζήτησαν ασφαλή περιουσιακά καταφύγια  στις αρχές της εβδομάδας, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού, του δολαρίου και των κρατικών ομολόγων.

Εντός της ημέρας, θα δημοσιευθεί η έκθεση για τον δείκτη τιμών παραγωγού των ΗΠΑ, που οι οικονομολόγοι αναμένουν στο 0,3% , σύμφωνα με το Dow Jones. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή δημοσιεύεται την Πέμπτη.
Εν τω μεταξύ, η γερμανική εταιρεία κατασκευής υποδημάτων Birkenstock ετοιμάζεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την αρχική δημόσια προσφορά να τιμολογείται στα 46 δολάρια ανά μετοχή.

Τα αμερικανικά προθεσμιακά συμβόλαια σημείωναν υποτονικές κινήσεις νωρίς την Τετάρτη, καθώς οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού κινήθηκαν σε γενικές γραμμές υψηλότερα.

Διαβάστε ακόμη

Bob W: Στην Αιόλου μετά το deal με την Blend Development της οικογένειας Καλλιτσάντση για το “Blend Hotel” (pics)

Η «μάχη» των «γιγάντων»: Γιατί Μαρινάκης, Φέσσας, Στάσσης θέλουν τον Κωτσόβολο

Φυσικό αέριο: «Ανάφλεξη» στις τιμές που έφτασαν τα 50 ευρώ στην Ευρώπη (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ