Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τετάρτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία διέκοψαν το τριήμερο ανοδικό σερί, με τα στοιχεία της οικονομικής δραστηριότητας να αποτελούν «βαρίδι» της σημερινής συνεδρίασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ο σύνθετος δείκτης PMI της S&P Global για την πορεία της δραστηριότητας στον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες κατρακύλησε τον Σεπτέμβριο σε χαμηλό 20 μηνών στις 48,1 μονάδες από 48,9 μονάδες τον Αύγουστο, χάνοντας μάλιστα την προκαταρκτική μέτρηση στις 48,2 μονάδες.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 1% στις 398,92 μονάδες, με τον κλάδο της λιανικής να ασκεί τις μεγαλύτερες πιέσεις, υποχωρώντας 3,2%. Στον αντίποδα ο ενεργειακός τομέας, ο οποίος ενισχύθηκε κατά 0,8%.

Ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,2% και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 12.517 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,9% στις 5.985 μονάδες, όπως και ο βρετανικός FTSE 100 που έχασε 0,5% υποχωρώντας στις 7.052 μονάδες.

Τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ισπανία οι δείκτες έκλεισαν στο με πτώση 1,5% ο FTSE MIB, στις 21.360 μονάδες και ο ΙΒΕΧ 35 στις 7.579 μονάδες.

Η δανέζικη GN Store πραγματοποίησε βουτιά 8,2%, ενώ ακόμα μεγαλύτερες απώλειες της τάξεως του 12,2% εμφάνισε η σουηδική χρηματοοικονομική Nordnet έπειτα από τη δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων της για τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε ακόμη:

Deutsche Bank: Ανεβάζει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες – Ποια είναι η κορυφαία επιλογή (γραφήματα) 

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ μειώνεται, όχι όμως στην Ευρωζώνη – Τι συμβαίνει 

«Στροφή» σε νέες αγορές επιχειρούν οι servicers – Η ευκαιρία του Buy Now Pay Later και τα ακίνητα