Αγορές

Αποσυμπιέζονται τα ιταλικά ομόλογα

  • newsroom


Σε χαμηλό δύο μηνών υποχώρησε το ιταλικό κόστος δανεισμού, μετά τις πληροφορίες που δημοσίευσαν δύο ιταλικές εφημερίδες ότι η Ιταλία διαπραγματεύεται με την ΕΕ για να μειώσει τον στόχο του ελλείμματος

Σε χαμηλό δύο μηνών υποχώρησε το ιταλικό κόστος δανεισμού, μετά τις πληροφορίες που δημοσίευσαν δύο ιταλικές εφημερίδες ότι η Ιταλία διαπραγματεύεται με την ΕΕ για να μειώσει τον στόχο του ελλείμματος του προϋπολογισμού στο 2% του ΑΕΠ ή και ακόμα χαμηλότερα.

«Ναι, αυτά είναι τα νούμερα», παραδέχτηκε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, Τζιοβάνι Τρία, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ιταλία διαπραγματεύεται για μείωση του στόχου ελλείμματος στο 2% ή στο 1,9%, έναντι του σημερινού που ανέρχεται στο 2,4%, όπως γράφει η La Repubblica.

Νωρίτερα, η απόδοση του 2ετούς τίτλου υποχώρησε κατά 5 μονάδες βάσης στο 0,80% – που είναι η χαμηλότερη απόδοση των τελευταίων δύο μηνών, ενώ στη συνέχεια υποχώρησε ακόμα περισσότερο.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου επίσης υποχώρησε στα χαμηλά διμήνου, αγγίζοντας το 3,16%, μειώνοντας το σπρεντ στις 282 μονάδες βάσης από τις 291 μ.β. την Παρασκευή.

investtt666

Παράλληλα, το κλίμα στις αγορές και δη στην ιταλική αγορά ομολόγων βελτιώθηκε λόγω της μείωσης των φόβων σχετικά με τον εμπορικό πόλεμο, μετά και την επιτυχημένη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Κινέζο ομόλογό του στην Αργεντινή.

Απόρρητο Απόρρητο