Αγορές

Αρνητικά πρόσημα στην Ασία – Άλμα άνω του 2% για το πετρέλαιο

  • newsroom


«Εύθραυστο» χαρακτηρίζεται το περιβάλλον στις διεθνείς αγορές - Μόνο στην Αυστραλία σημειώθηκε άνοδος

Αρνητικάπρόσημα επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας για τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ που αναπτέρωσαν τις ελπίδες για ταχύτερη οικονομική ανάκαμψη.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε συνολικά 379.000 θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο μετά τον ανοδικά αναθεωρημένο αριθμό των 166.000 τον Ιανουάριο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν πολύ μικρότερη αύξηση, κατά 200.000 θέσεις εργασίας.

Οι μετοχές στην Αυστραλία σημείωσαν άνοδο, ωστόσο υποχώρησαν ελαφρώς από τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα. Ο δείκτης ASX 200 ενισχύθηκε 0,43% ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 1,05%. Η μετοχή της Commonwealth Bank ενισχύθηκε κατά 1,46%, ενώ της  Rio Tinto είχε άνοδο 3,6%, της Fortescue 1,13% και της BHP 2,63%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε απώλειες 0,42%. Ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε κατά 0,46%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε κατά 1% ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng είχε απώλειες 2,13%. Πτώση 3,77% για τον Hang Seng Tech.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο  Shanghai composite έχασε 2,30% και ο Shenzhen component σημείωσε απώλειες 1%.

Στις ΗΠΑ, η Γερουσία ενέκρινε το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων της κυβέρνησης Μπάιντεν. Επόμενο βήμα είναι να επιστρέψει το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, όπου αναμένεται να λάβει την τελική έγκριση την Τρίτη, καθώς στόχος του κόμματος είναι να έχει σταλεί στο γραφείο του Τζο Μπάιντεν, προς υπογραφή  πριν από τις 14 Μαρτίου, οπότε λήγει το ισχύον πρόγραμμα των επιδομάτων ανεργίας.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, απευθείας επιταγές στους Αμερικανούς ύψους έως και 1.400 δολαρίων, πρόσθετο επίδομα ανεργίας ύψους 300 δολαρίων ανά εβδομάδα έως τον Σεπτέμβριο αλλά και πίστωση φόρου τέκνων για ένα επιπλέον έτος.

Στην αγορά πετρελαίου, το μπρεντ ενισχύθηκε κατά 2,28% στα 70,94 δολ/βαρέλι.

Διαβάστε ακόμη:

Νέες βεβαιώσεις μετακίνησης από αύριο – Τι ισχύει για αυτοαπασχολούμενους & ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα 534 ευρώ: Μέχρι πότε υποβάλλονται οι δηλώσεις για τις αναστολές Μαρτίου

Λευτέρης Σαμαράς (DHL Express Hellas): Η πρόκληση μεταφοράς των εμβολίων και οι νέες επενδύσεις

Απόρρητο Απόρρητο