Σε μια ακόμη κίνηση-ματ από το αστέρι της τεχνητής νοημοσύνης, την Nvidia, εξελίχτηκε η παρουσίαση της νέας γενιάς μικροτσίπ ΑΙ. Η μετοχή της παρουσίασε νέα ισχυρή άνοδο κόντρα στο αρνητικό ρεύμα που επικρατούσε στη Wall Street, ενώ η Bank of America άνοιξε πρώτη το χορό των νέων αναβαθμίσεων στη τιμή-στόχο που προβλέπει για τη μετοχή της.

Πραγματικά, η εταιρεία έκανε την έκπληξη του μήνα, καθώς μόλις τρεις μήνες μετά το λανσάρισμα των τελευταίων μικροτσίπ της, ο CEO Τζένσεν Χουάνγκ αποκάλυψε λεπτομέρειες για την επόμενη γενιά μικροτσίπ της εταιρείας. Η νέα πλατφόρμα ημιαγωγών ΑΙ, ονόματι «Rubin», θα είναι ο διάδοχος του «Blackwell», που είχε παρουσιαστεί μόλις το Μάρτιο!

Η ανακοίνωση αιφνιδίασε ευχάριστα τον κλάδο του ΑΙ και την αγορά ευρύτερα επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την πρωτοπορία της Nvidia.

Και όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, η μετοχή της έκανε νέο άλμα άνω του 3% διευρύνοντας τα ήδη ισχυρά κέρδη της χρονιάς.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Bofa προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Nvidia από τα 1.320 στα 1.500 δολάρια προσβλέποντας στη συνεχιζόμενη επέκταση της εταιρείας.  Μάλιστα, το «ταβάνι» των 1.500 δολαρίων αποτελεί και την υψηλότερη εκτίμηση που έχει καταγραφεί μέχρι τώρα για την τεχνολογική εταιρεία.

Θυμίζουμε πως μόλις προ ημερών η εταιρεία ανακοίνωσε άλμα ύψους 262% σε ετήσια βάση στα έσοδα της για το πρώτο τρίμηνο από τα 7,19 στα 26 δισ. δολάρια. Η συνεχής αλματώδης ανάπτυξη της τροφοδοτεί συνεχώς σε νέα ύψη και τη μετοχή της ανεβάζοντας και την συνολική της αξία.

Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, η Nvidia ήρθε από τα μετόπισθεν για να εκτοξευτεί στη θέση της τρίτης πλουσιότερης εταιρείας στον κόσμο με αξία ύψους 2,79 τρισ. δολαρίων, μόλις πίσω από την Microsoft (3,08 τρισ. δολάρια) και την Apple (2,98 τρισ. δολάρια). Όμως, αναλυτές εκτιμούν πως η ανοδική της πορεία θα συνεχιστεί, απειλώντας την πρωτοκαθεδρία των παραδοσιακών Big Tech.

Διαβάστε ακόμη

Τριγμοί στον ευρωπαϊκό τουρισμό – Χρεοκόπησε η γερμανική FTI Group – Πώς επηρεάζεται η Ελλάδα

Το ράλι στον χρυσό, το ασήμι και τον χαλκό θα συνεχιστεί, τονίζουν αναλυτές

Ελληνικά προϊόντα: Προσπάθεια για τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου σε μεγάλα σουπερμάρκετ στις ΗΠΑ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ