Αλμα άνω του 4% και κοντά στα 30.000 δολάρια καταγράφει το Bitcoin (BTC) στον απόηχο έντονης φημολογίας για «πράσινο φως» από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την εισαγωγή και διαπραγμάτευση ενός νέου επενδυτικού προϊόντος, ενός ETF σε Bitcoin στη spot αγορά.

Όπως μεταδίδουν εξειδικευμένα site του χώρου των κρυπτονομισμάτων παρότι η SEC έχει εγκρίνει πολλά ETF σε BTC πρόκειται για συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και όχι για την spot αγορά, γιατην οποία έχει απορρίψει κάθε αίτηση που έχει υποβληθεί εδώ και περίπου μια δεκαετία.

Ωστόσο φέτος οι ελπίδες για τους επενδυτες του χώρου αναπτερώθηκαν καθώς αίτηση εισαγωγής ενός τέτοιου επενδυτικού προϊόντος κατέθεσε η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.

Παρόλα αυτά η SEC καθυστερεί να λάβει απόφαση τόσο για την αίτηση της BlackRock, όσο και άλλων διαχειριστών κεφαλαίων που ακολούθησαν το παράδειγμά της υποβάλλοντας νέες αιτήσεις.

Η φημολογία ότι τελικά η SEC άναψε το πράσινο φως για την εισαγωγή και διαπραγμάτευση ενός ETF σε Bitcoin στη spot αγορά είχε ως αποτέλεσμα το κρυπτονόμισμα να σημειώσει άνοδο άνω 4% κοντά στα 30.000 δολάρια.

Παρότι εκπρόσωπος της Blackrock διέψευσε ότι η SEC ενέκρινε το ETF της εταιρείας δηλώνοντας ότι η αίτησή της βρίσκεται ακόμα υπό εξέταση η άνοδος στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα φαίνεται να διατηρείται καθώς  διαπραγματεύεται στο +4,32% και βρίσκεται στα 28.186 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

EY: Γιατί πάτησαν «φρένο» οι δημόσιες εγγραφές παγκοσμίως στο εννεάμηνο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ