Αγορές

Bitcoin: Ξεπέρασε και πάλι τα 60.000 δολάρια

  • newsroom


Οι ανησυχίες για περιορισμό των παρεχόμενων ποσοτήτων του κρυπτονομίσματος ωθεί σε αύξηση την τιμή του

Ξεπέρασε τις 60.000 δολάρια το bitcoin το Σάββατο, πλησιάζοντας το ρεκόρ του, μετά από δύο εβδομάδες κατά τις οποίες το ψηφιακό νόμισμα κατέγραφε κινήσεις σε στενό εύρος.

Την άνοδο του κρυπτονομίσματος στηρίζουν οι ενδείξεις για ευρύτερη υιοθέτηση του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος παγκοσμίως αλλά και οι ανησυχίες για περιορισμένες προμήθειες του ψηφιακού νομίσματος.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το Σάββατο έφτασε στις 61.222,22 δολάρια, που αποτελεί και το υψηλό επίπεδο του τον τελευταίο τελευταίου μήνα. Σήμερα, Κυριακή διαμορφώνεται στα $59.436,70.

Το bitcoin βρίσκεται 116% υψηλότερα από το χαμηλό έτους των $27.734 που είχε καταγράψει στις 4 Ιανουαρίου.

Ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των $60.000 στις 13 Μαρτίου, σημειώνοντας ρεκόρ στις $61.781,83 στην πλατφόρμα Bitstamp, αμέσως μετά την υπογραφή από τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάιντεν του «πακέτο» των 1,9 τρισ. δολαρίων γαι τη στηριξη της οικονομίας.

«Με τους miners να μην πωλούν coins πρόσφατα, τα αποθέματα χτύπησαν χαμηλά πολλών ετών την ώρα που μία σειρά εταιρειών, funds, μεγάλων και μικρών επενδυτών συρρέουν στο bitcoin», δήλωσε ο Justin d’Anethan, διευθυντής πωλήσεων στην εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Diginex στο Χονγκ Κονγκ.

Το bitcoin έχει κάνει άλμα φέτος, καθώς μεγάλες εταιρείες όπως η BNY Mellon, BlackRock, Mastercard, υποστηρίζουν τα κρυπτονομίσματα, ενώ επιχειρήσεις όπως η Tesla και η MicroStrategy επενδύουν σε αυτό.

Διαβάστε ακόμα: 

Τα deals που «σώζουν» τα έσοδα των ποδοσφαιρικών ομάδων – Ποιοι χορηγοί δίνουν «φρέσκο» χρήμα

Self tests: Διαθέσιμη η πλατφόρμα – Απαραίτητη η εκτύπωση της σχολικής κάρτας

Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας: Καταργεί… 25 πιστοποιητικά – Δείτε ποια