Αγορές

BNP Paribas: Ποιες μετοχές συστήνει για αγορά τώρα και κατά την ύφεση του κορωνοϊού

  • newsroom


Η έξαρση του κορωνοϊού δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να αποφεύγουν την αγορά ασιατικών μετοχών, σύμφωνα με τη γαλλική τράπεζα

Η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού δείχνει μικρά σημάδια υποχώρησης και πολλοί αναλυτές προειδοποιούν ότι το πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία μπορεί να είναι πιο σοβαρό από αυτό που αναμένεται αυτή τη στιγμή.

«Πιστεύουμε ότι είναι υπερβολικά νωρίς για να πούμε ότι τελειώνουν οι αναταράξεις στην αγορά από το ξέσπασμα του COVID-19», αναφέρουν αναλυτές της γαλλικής BNP Paribas.

«Δεδομένου του ότι η μεγάλη έκταση της πίεσης στην κινεζική οικονομία θα αρχίσει να φαίνεται τώρα, ο βαθμός που συνδέεται η Κίνα οικονομικά με την υπόλοιπη Ασία σημαίνει ότι όλες οι ασιατικές αγορές θα υποφέρουν – άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο», αναφέρουν.

Κλάδοι, όπως αυτός των ταξιδίων και του τουρισμού, οι διαθέσεις των καταναλωτών, η μεταποίηση που εξαρτάται από την κινεζική παραγωγή είναι οι προφανείς χαμένοι της επιδημίας, αναφέρουν οι αναλυτές. Πλην όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι οι επενδυτές πρέπει να αποφεύγουν την αγορά ασιατικών μετοχών, συμπληρώνουν.

Ποιοι είναι όμως, σύμφωνα με την BNP Paribas, οι «ασφαλείς» τομείς και μετοχές; Αυτοί που θα επωφεληθούν είναι οι παίκτες των διαδικτυακών αγορών, δεδομένου ότι ο κόσμος επιλέγει στην πλειονότητά του να παραμένει στο σπίτι του. Επίσης, κάποιες ασιατικές οικονομίες είναι λιγότερο εκτεθειμένες στην Κίνα και αυτό τις καθιστά πιο ασφαλείς για επενδύσεις. Μια από αυτές είναι η Ινδία.

Ασφαλείς αυτή τη στιγμή, για την BNP, είναι οι ακόλουθοι κλάδοι:

Κινεζικό internet: Tencent, Alibaba, Baidu και JD.com
Κινεζικές τηλεπικοινωνίες: China Mobile και China Unicom
Κινεζική Εκπαίδευση: China Education Group
Ινδικό IT: Infosys, HCL Tech
Ινδικές τηλεπικοινωνίες: Bharti Airtel
Τομέας βασικών καταναλωτικών αγαθών στην Ινδία: Marico Industries
Ασφαλείς τομείς και μετοχές κατά τη διάρκεια της ύφεσης του κορωνοϊού

Κάποιοι κλάδοι που επηρεάστηκαν , σύμφωνα με την BNP, μπορούν να ανακάμψουν σύντομα, όπως αναφέρει.

«Αναμένουμε ότι η κινεζική κατανάλωση θα ανακάμψει γρήγορα. Ο τουρισμός μπορεί όχι τόσο σύντομα, καθώς οι αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, που μπορούν δυνητικά να εκθέσουν κάποιον σε λοίμωξη, θα μπορούσαν να διαρκέσουν πολύ περισσότερο», ανέφεραν οι αναλυτές.

Την ώρα που οι βιομηχανίες στην Κίνα επιστρέφουν στην παραγωγή, οι ανησυχίες για τις διακοπές στην παραγωγή μπορεί γρήγορα να σταματήσουν. Αυτά, όπως λένε οι αναλυτές, είναι καλά νέα για τις οικονομίες και τις τοπικές επιχειρήσεις που συνδέονται με την παραγωγή της Κίνας», αναφέρουν.

Παρακάτω ακολουθούν οι κλάδοι και οι μετοχές που, σύμφωνα με την BNP Paribas, μπορεί να σημειώσουν ανάκαμψη:

Κινεζικός τομέας βασικών καταναλωτικών αγαθών: Jiangsu Yanghe Brewery, Anta Sports, Brilliance China, Midea Group, Sands China, MGM China
Κινεζική ενέργεια: CNOOC
Κορεατική τεχνολογία: Samsung Electronics, SK Hynix
Τεχνολογία Ταϊβάν: TSMC, Hon Hai, Largan Precision

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η έκθεση της BNP δημοσιοποιήθηκε προτού η Νότια Κορέα ανεβάσει τον συναγερμό στο υψηλότερο επίπεδο. Ο αριθμός των κρουσμάτων την Παρασκευή το πρωί ήταν 204 και τη Δευτέρα το πρωί υπερτριπλασιάστηκε, στα 763…