Η σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο Αθηνών ξεκινά με τον Γενικό δείκτη στις 788,02 μονάδες μετά το χθεσινή θετική συνεδρίαση και τους επενδυτές να προσπαθήσουν και σήμερα να κατευθύνουν την αγορά άνω των 800 μονάδων με τις Τραπεζικές μετοχές να είναι αυτές που δίνουν το στίγμα της αγοράς. Άλλωστε ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών είναι αυτός που πρωταγωνιστεί από τις αρχές Νοέμβρη και με την άνοδο του άνω του 100% έχει οδηγήσει το χρηματιστήριο Αθηνών σε αυτά τα επίπεδα.
Οι Ελληνικές τράπεζες μετά από πολλά χρόνια πρωταγωνιστούν με τα νέα που βγαίνουν για αυτές να είναι κατά βάση θετικά και με το 2021 να είναι έτος ανάκαμψης για αυτές. Σίγουρα το επόμενο έτος θα χρειαστούν ανάλογα την Τράπεζα μικρότερες ή μεγαλύτερες κεφαλαιακές “ενέσεις” αλλά μέχρι τότε όλες οι κινήσεις που γίνονται όπως η μη πληρωμή των Coco’s από την Τράπεζα Πειραιώς, οι πρόσφατες ανταλλαγές ελληνικών ομολόγων από την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα καθώς και η υλοποίηση του Cairo από την Eurobank θα ελαφρύνουν πάρα πολύ τον λογαριασμό.
Σε αυτές τις κινήσεις θα πρέπει να προσθέσουμε και την πολιτική της ΕΚΤ με την Moody’s να αναφέρει ότι οι Ελληνικές τράπεζας έχουν λάβει σε σχέση με το ενεργητικό τους αναλογικά τα περισσότερα μακροπρόθεσμα φτηνά δάνεια μέσω του προγράμματος TLTRO III. Εκτός των Τραπεζών βλέπουμε έντονο ενδιαφέρον και σε άλλες εταιρείες όπως στον Ελλάκτωρ από τον όμιλο Reggeborg, που ήδη κατέχει το 32% της ΓΕΚ Τέρνα, την επιστροφή της Capital στην Eurobank και της Goldman Sachs στην ΕΧΑΕ κάτι που οδηγεί τους επενδυτές να ψάχνουν για την επόμενη επιχειρηματική εξέλιξη και να τοποθετούνται ανάλογα.
Στις ανακοινώσεις της ημέρας η ΓΕΚ Τέρνα ανακοίνωσε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας (προσαρμοσμένο EBITDA)1 στα 235,1 εκατομμύρια ευρώ με τον κύκλο εργασιών του Ομίλου να διαμορφώνεται σε 723,3 εκατομμύρια ευρώ, για το εννεάμηνο του 2020 με το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του ομίλου ξεπερνά τα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ και την εισηγμένη να περιμένει νέες συμβάσεις αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Αντίστοιχα η Intracom για το εννιάμηνο ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 312,6 εκατομμυρίων ευρώ έναντι 364 εκατομμυρίων ευρώ για το εννεάμηνο του 2019, και η λειτουργική κερδοφορία EBITDA διαμορφώθηκε σε 9,6 εκατομμύρια ευρώ έναντι 20,2 εκατομμυρίων ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Η λειτουργική κερδοφορία ΕΒΙΤ του εννιαμήνου του 2020 είναι οριακά θετική, καθώς το Q3 2020 διαμόρφωσε ζημίες 5,6 εκατομμύρια ευρώ.
Διαβάστε ακόμη:
Πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας και τον Ιανουάριο
Κωδικός «Λευκός Χρυσός»: Γιατί ο Πάνος Γερμανός θα επενδύσει 200 εκατ. για νέα μονάδα παραγωγής μπαταριών λιθίου
Ο «πόλεμος» με το click away – Η απάντηση Μητσοτάκη το βράδυ στη Bουλή
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.