Αγορές

Χρηματιστήριο: Αρνητικό γύρισμα – Νέες πιέσεις στις τράπεζες έως 5%

  • Δημήτρης Παφίλας


Η ελληνική αγορά εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα απούσα από τις διεθνείς κινήσεις

Νέα πτώση στην Αθήνα μετά το μεσημέρι, η έβδομη κατά σειρά, καθώς οι χαμηλοί τζίροι επιτρέπουν την διαμόρφωση της τάσης, ιδιαίτερα της αρνητικής. Για μια ακόμα φορά η ελληνική αγορά ξεχωρίζει αρνητικά  και χάνει τα επίπεδα στήριξης της. Αντίθετα, οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν να προεξοφλούν το άνοιγμα των οικονομιών, αλλά και τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάπτυξης.

Η ελληνική αγορά, όμως, εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα απούσα από τις διεθνείς κινήσεις κι αυτό προβληματίζει καθώς ακολουθεί ο Αύγουστος, όπου επίσης είναι χαμηλοί τζίροι και θα υπάρχουν και οι αρνητικές συνέπειες του ιού στους ισολογισμούς των ευρωπαϊκών εταιρειών.

Σε κάθε περίπτωση η αδιαφορία που δείχνουν οι ξένοι επενδυτές σχετίζεται με το βασικό αφήγημα της χώρας. Αυτό δεν υπάρχει στην μετά κορωνοϊό εποχή και αναμένεται από την Επιτροπή Σοφών.

Με πτώση 1,33% ο Γενικός Δείκτης κινείται στις  624,89 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,28%. Βουτιά 1,7% για την Eurobank στα 0,387 ευρώ. Βουτιά 3,41% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,19 ευρώ. Βουτιά 3% για τον ΟΠΑΠ στα 8,415 ευρώ. Βουτιά 4% για την Alpha bank στα 0,594 ευρώ.

Βουτιά 5,2% στην Πειραιώς στα 1,24 ευρώ. Βουτιά 3,57% για την Ευδάπ στα 6,75 ευρώ.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 23 εκατ. ευρώ.

 

Απόρρητο Απόρρητο