Σε θετικό έδαφος η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζοντας την πλάγια κίνηση με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,23% και να βρίσκεται στις 890,21 μονάδες.

Η αγορά παρουσιάζει τη γνωστή εικόνα των τελευταίων δύο μηνών χωρίς να παρουσιάζει κάποια τάση.
Οι αγοραστές συνεχίζουν να προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις χωρίς να αυξάνουν το ρίσκο τους στην αγορά με αποτέλεσμα τα βραχυπρόθεσμα χαρτοφυλάκια να δίνουν τον τόνο στην αγορά χωρίς πάντως οι ρευστοποιήσεις να έχουν μεγάλο όγκο.

Από την αρχή της εβδομάδας το Χρηματιστήριο δεν έχει καταφέρει να διαμορφώσει μια σαφή κατεύθυνση, παρά μόνο διαπραγματεύεται εντός ενός στενού εύρους και αναλώνεται στο να διαχειρίζεται την ευμεταβλητότητα και τις αντίρροπες δυνάμεις στους τίτλους του.

Έτσι και σήμερα το εύρος μέχρι τώρα δεν ξεπερνάει τις 4 μονάδες, με τον τζίρο μέχρι στιγμής να είναι μόλις κοντά στα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Η αναμονή που τηρεί η αγορά σαφώς έχει προβληματίσει τους εγχώριους αναλυτές που θεωρούν ότι η αντίδραση αυτή δεν συνάδει με τις εκτιμήσεις των Ελλήνων και Ξένων αναλυτών όπου προχωρούν σε συνεχείς αναβαθμίσεις της οικονομίας για το φετινό αλλά και για τα επόμενα έτη.

Έτσι, τροφοδοτούνται οι φόβοι το Χρηματιστήριο να έχει εισέλθει σε μια πολύμηνη πλάγια κίνηση, όπως αυτή που υπήρξε από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2020.

Πάντως, οι ζυμώσεις στην Ενέργεια και τον Κατασκευαστικό κλάδο, να μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, μπορούν να δώσουν τροφή για το χτίσιμο προσδοκιών, αν και το Χρηματιστήριο φαίνεται να ξαναπερνά σε φάση rotation, η οποία θα επιβραβεύσει την ορθή ανάγνωση των εταιρικών θεμελιωδών.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, ο οποίος σημειώνει κέρδη κατά 0,22%, στις 2.150,58 μονάδες, ο ΟΠΑΠ με 1,17% σημειώνει τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν ήπια ανοδικά η Coca Cola, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, Aegean, Alpha Bank, Σαράντης, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο και ΔΕΗ.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες ο ΟΛΠ με 1,23% και ακολουθούν ήπια πτωτικά η Εθνική, Τιτάνας, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Eurobank, ΟΤΕ και Μυτιληναίος με την Jumbo να είναι προς στιγμή αμετάβλητη. Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι από την αρχή της συνεδρίασης με τον Γενικό Δείκτη να έχει χάσει εν σειρά τις στηρίξεις στις 903 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) και 895 μονάδες, ενώ επιβεβαιωμένο κλείσιμο χαμηλότερα των 885 μονάδων δεν αποκλείεται να βάλει σε δοκιμασία τις επόμενες στηρίξεις στις 873, 852 (ημερήσιο “stop long”) και 840 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων). Οι αντιστάσεις στις 919, 950 και 1013 μονάδες.

Για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, αποτελεί παρελθόν η ζώνη στήριξης 2188 – 2177 από όπου διέρχεται ο εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών, ενώ επιβεβαιωμένο κλείσιμο χαμηλότερα των 2145 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών), δεν αποκλείεται να σπρώξει τον εν λόγω δείκτη προς τις 2138, 2100 και 2046 μονάδες (ημερήσιο “stop long”). Για τη σχετική αποκατάσταση της τεχνικής εικόνας, απαιτείται κλείσιμο υψηλότερα των 2216, 2230 και 2240 μονάδων. Σε αυτή την περίπτωση, οι 2300 μονάδες, θα μπουν στο στόχαστρο των αγοραστών.

Διαβάστε ακόμα:

Intrakat: Ισχυρή παρουσία στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών

MLS: Στις 9 Ιουλίου η συνέλευση των ομολογιούχων του ΜΛΣ01

Διεθνείς αγορές: Κοντά σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι μετοχές