Μετά από μια συνεδρίαση με μεγάλη μεταβλητότητα το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να κλείσει με κέρδη, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει ανοδικά κατά 0,16% και στις 906,81 μονάδες

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να απορροφήσει τις ρευστοποιήσεις που έστειλαν το Χρηματιστήριο Αθηνών να δοκιμάσει την στήριξη των 900 μονάδων με τη συναλλακτική δραστηριότητα να συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα εγκλωβίζοντας έτσι την αγορά στο κανάλι μεταξύ 890 με 910 μονάδων.

Ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης έκλεισε στις 2.182,56 μονάδες με άνοδο 0,16%, ο δείκτης Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 0,42%, στις 1.498,65 μονάδες, ενώ ο δείκτης βαρόμετρο για την αγορά, ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών έκλεισε στις 567,18 μονάδες σημειώνοντας κέρδη κατά 0,05% συνεχίζοντας την πλάγια κίνηση που έχει εγκλωβίσει σε αυτά τα επίπεδα.

Χαρακτηριστικά ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών στις 6 Απριλίου έκλεισε στις 564 μονάδες, όταν ο δείκτης Υψηλής Κεφαλαιοποίησης στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει κερδίσει 120 μονάδες, δείχνοντας τη στρέβλωση που υπάρχει στην αγορά λόγω της βαρύτητας των τραπεζικών μετοχών στην αγορά και τον λόγο όπου οι αναλυτές αναμένουν τις τραπεζικές μετοχές να δώσουν την επόμενη ανοδική κίνηση ώστε να απεγκλωβιστεί και το Χρηματιστήριο Αθηνών σε πιο υψηλά επίπεδα.

Και σήμερα δεν έλειψε άλλη μια θετική έκθεση από το εξωτερικό με την Moody’s Analytics να αναφέρει ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει κατά 11,7% σε ετήσια βάση στο τρίτο τρίμηνο ενώ σε ετήσια βάση, αναθεωρεί σημαντικά τις προσδοκίες του για την ανάπτυξη της χώρας.

Όπως εξηγεί, οι πρόσφατες προβλέψεις της είχαν ένα αισιόδοξο σενάριο το οποίο έδειχνε το ελληνικό ΑΕΠ αυξάνεται κατά 8,7% το 2021.

Η νέα πρόβλεψη της Moody’s Analytics αντικατοπτρίζει τώρα το καλύτερο σενάριο του οίκου για το πρώτο εξάμηνο του έτους και έτσι το ελληνικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 8,2% το 2021, ανακάμπτοντας πλήρως από την πανδημία και στη συνέχεια να απογειωθεί και το 2022 με πιο ήπια αλλά ιστορικά σημαντική αύξηση τα τάξης του 5,1%.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο ΟΠΑΠ με 1,75%, η Πειραιώς με 1,72% και η Τέρνα Ενεργειακή με 1,52% οδήγησαν την αγορά σε θετικό έδαφος με τον ΟΤΕ, Aegean, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντη, Μυτιληναίο, Βιοχάλκο και Motor Oil να ακολουθούν ήπια ανοδικά.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Ελλάκτωρ με 2,03% με την ΕΥΔΑΠ, Jumbo και EXAE να ακολουθούν με πτώση άνω του 1% και την Alpha Bank, ΔΕΗ, Εθνική, Τιτάνα, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Λάμδα, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ και ΕΛΧΑ να σημειώνουν ήπια πτώση.

Ο τζίρος ανήλθε στα 57,1 εκατομμύρια. ευρώ και ο όγκος στα 23,2 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 322 χιλιάδες τεμάχια.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας: Πώς μεταφράζεται η μείωση για τους καταναλωτές (vid)

Amazon: Πόσο αυξάνει το κατώτατο ωρομίσθιο – Πόσες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας ανοίγει

Μπεν Φράνσις: Οι… fit Youtubers τον έκαναν δισεκατομμυριούχο στα 20 του