Σε αύξηση του κατώτατου μισθού προχώρησε η Amazon, αυξάνοντας το στα 18 δολάρια την ώρα. Επιπλέον στην ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει την πρόσληψη πάνω από 125.000 εργαζομένων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, o αμερικανικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου πρόκειται να προσφέρει μπόνους πρόσληψης 3.000 δολαρίων σε ορισμένες περιοχές, ενώ ο κατώτατος μισθός μπορεί να ανέλθει στα 22,5 δολάρια την ώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος ήταν μία από τις πρώτες στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου που έθεσαν κατώτατο μισθό στα 15 δολάρια την ώρα το 2018.

Η εταιρεία προσλαμβάνει υπαλλήλους για τη διαχείριση των 100 εγκαταστάσεων logistics που θα εγκαινιάσει αυτόν τον μήνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιπλέον των 250 που άνοιξαν νωρίτερα φέτος. Το νέο προσωπικό θα βοηθήσει επίσης στην εξάπλωση της παράδοσης μιας ημέρας για τα μέλη της Prime της Amazon.

Οι έμποροι λιανικής προσπαθούν να προσλάβουν ωρομίσθιους εργαζόμενους σε μια στενή αγορά εργασίας και προσφέρουν παροχές και μπόνους εγγραφής για να τους δελεάσουν.

Η Walmart, δήλωσε ότι και εκείνοι σχεδιάζει την πρόσληψη 20.000 εργαζομένων, πριν το άνοιγμα των σχολείων αυτό το φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς η επιστρεπτέα προκαταβολή έγινε… μη επιστρεπτέα έως 80%

Bloomberg: Η Alpha Bank εκδίδει senior preferred ομόλογο 500 εκατ. ευρώ 

Νέες προσλήψεις μονίμων σε ΤτΕ και ΔΕΗ – Οι ειδικότητες και τα δικαιολογητικά