Με μεγάλες απώλειες έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να υποχωρεί κατά 2,77% και να κλείνει τελικά στις 743,49 μονάδες και τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής και στην σημερινή συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 6,27% στις 426,93 μονάδες δεχόμενος από την αρχή της συνεδρίασης συνεχείς εντολές πώλησης οι οποίες μετά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης επεκτάθηκαν στην πλειονότητα των τίτλων πιέζοντας τους προς τις τεχνικές τους στηρίξεις ή ακόμη χαμηλότερα.

Αυτή η εξέλιξη των δεικτών πραγματοποιείται σε μια ημέρα όπου είχαμε την θετική έξοδο της χώρας στις ομολογιακές αγορές με την Ελληνική Δημοκρατία να προχωρά σε έκδοση 10ετούς ομολόγου με την ζήτηση από την πρώτη ώρα να είναι εντυπωσιακή και να ξεπερνά τελικά τα 29 δισεκατομμύρια ευρώ, ένα επίπεδο που αποτελεί ρεκόρ. Τελικά η χώρα άντλησε  3,5 δισεκατομμύρια ευρώ με τελικό επιτόκιο στο 0,79% που αποτελεί το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει σημειώσει ποτέ Ελληνική έκδοση οποιασδήποτε διάρκειας, στέλνοντας το μήνυμα στις αγορές ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ρευστότητας ή χρηματοδότησης όπως ισχύει για έναν investment grade εκδότη.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημείωσε πτώση 3,12% κλείνοντας στις 1.764 μονάδες τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η Εθνική Τράπεζα με 8,23% και ακολούθησαν η Alpha Bank με 7,04%, ο Μυτιληναίος με 4,76%, η Eurobank με 4,67%, η Aegean με 4,4%, ο ΟΠΑΠ με 4,19% και η Τράπεζα Πειραιώς με 4,12%, ενώ με απώλειες άνω του 25 έκλεισαν η Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, EXAE, Τιτάνας, ΔΕΗ, Coca Cola και ΟΤΕ.

Ακολούθησαν στην πτώση άνω του 1% τα Ελληνικά Πετρέλαια, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, ΟΛΠ, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν η Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και Φουρλής.

Οι μόνες με θετικό πρόσημο έκλεισαν η Ελλάκτωρ με 3,87%, με την αγορά να επικροτεί την αλλαγή διοίκησης στην εταιρεία, με την Reggeborgh να αναλαμβάνει την εταιρεία, και η Jumbo με 0,08%.

Στην Μεσαία Κεφαλαιοποίηση η οποία σημείωσε πτώση 2,62% και έκλεισε στις 1.046,06 μονάδες τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε η ΜΙΓ με 10,71% και ακολούθησαν ο ΑΒΑΞ με 7,74%, η Cenergy με 6,06% και η Τράπεζα Αττικής και ο Ικτίνος με 4,85% και 4,47% αντίστοιχα ενώ με ανοδικό πρόσημο μόνο η ΚΡΙ-ΚΡΙ με 0,3%.

Ο τζίρος ανήλθε στα 74,9 εκατομμύρια ευρώ και ο όγκος στα 42,9 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,16 εκατομμύρια τεμάχια.

Διαβάστε ακόμα:

«Τράτο» 2,5 μήνες για τις ακάλυπτες επιταγές Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου

Επίδομα 534 ευρώ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αναστολές Ιανουαρίου

Η μεγάλη απόδραση: Από παντοδύναμος CEO, καταζητούμενος από την Interpol