ΑΓΟΡΕΣ

«Χτύπημα» στα ουίσκι Johnnie Walker – Βουτιά 25ετίας για τη μετοχή της Diageo

Οι οργανικές πωλήσεις στη Λατινική Αμερική αναμένεται να υποχωρήσουν κατά τουλάχιστον 20% στο επόμενο εξάμηνο

Μεγάλη βουτιά καταγράφει η μετοχή της Diageo, μετά το σήμα της διοίκησης για επιβράδυνση των πωλήσεων σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική, κάτι το οποίο θα πλήξει τα συνολικά κέρδη της εταιρείας απόσταξης, ενόσω οι καταναλωτές είτε αγοράζουν μικρότερες ποσότητες, είτε στρέφονται σε φθηνότερα brands.

Ο παραγωγός του ουίσκι Johnnie Walker και της βότκας Smirnoff προειδοποίησε την Παρασκευή ότι περιμένει χαμηλότερη ανάπτυξη και μικρότερα κέρδη στο προσεχές εξάμηνο, εξαιτίας των αδύναμων προοπτικών στις δύο προαναφερθείσες γεωγραφικές περιοχές, οι οποίες έχουν μερίδιο 11% στις συνολικές πωλήσεις της Diageo.

Αποτέλεσμα είναι η μετοχή της εταιρείας να κατρακυλά κατά 12% στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, εμφανίζοντας τις υψηλότερες ημερήσιες απώλειες από το μακρινό… 1997.

Η απρόσμενη επισήμανση για τα μελλοντικά κέρδη έρχεται να προστεθεί στις κλιμακούμενες προκλήσεις της νέας διευθύνουσας συμβούλου, Ντέμπρα Κρου, η οποία προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές ότι η επιβράδυνση στις ΗΠΑ (Νο.1 αγορά σε μερίδιο πωλήσεων), έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Οι οργανικές πωλήσεις στη Λατινική Αμερική αναμένεται να υποχωρήσουν κατά τουλάχιστον 20% στο επόμενο εξάμηνο, λόγω των μακροοικονομικών πιέσεων που βάζουν «φρένο» στις δαπάνες των καταναλωτών.

Η επιδείνωση των προοπτικών, η χαμηλή οικονομική «ορατότητα» και τα υψηλά επιτόκια ρίχνουν βαριά σκιά στη διάθεση των καταναλωτών για premium ποτά.

Οι πωλήσεις έχουν, επίσης, επηρεαστεί κι από την κρίση στη Μέση Ανατολή, εξήγησε η Κρου, σε ενημέρωση προς τους επενδυτές.

Διαβάστε ακόμα

Ο τροτσκιστής, η ωραία Κνίτισσα, ο lifestyle πρόεδρος και ο σοφός γέρων, ο εισαγγελέας για το τρολ Νταλαούρα (Θάνος), τα καμπανάκια και τα βαρίδια 

Στάσσης: H ΔΕΗ χτίζει ισχυρές βάσεις στο retail, οι συνέργειες με την Κωτσόβολος

Νέες επενδύσεις 120 εκατ. για τη Lidl και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 1.000 ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""