Mε μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, ως απόρροια του γενικότερου επιφυλακτικού κλίματος που επικρατεί στο επενδυτικό κοινό, την ώρα μάλιστα που τα πρακτικά της Fed ήρθαν να επιβεβαιώσουν τη στάση αναμονής -τουλάχιστον προς ώρας- σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της μείωσης των επιτοκίων.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones κατάφερε να παραμείνει σε θετικό έδαφος στην εκπνοή της συνεδρίασης, καθώς βρέθηκε στο +0,13% και τις 38.611 μονάδες, ο S&P 500 στο +0,12 % και τις 4.981 μονάδες, ενώ από την πλευρά του ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση κατά 0,32% και διαμορφώθηκε στις 15.580 μονάδες.

Τα πρακτικά της Federal Reserve που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη (21/2) τα οποία ανέμεναν εναγωνίως οι traders έδειξαν την επιφυλακτικότητα εκ μέρους των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με την πλειοψηφία να ανησυχεί για τον κίνδυνο μιας πρόωρης κίνησης που θα εκτροχίαζε τη μέχρι τώρα προσπάθεια.

Ουσιαστικά αν και τα πρακτικά της Fed  δεν παρέχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα που μπορεί να ακολουθήσει η κεντρική τράπεζα, ωστόσο επανέλαβαν το μήνυμα ότι τα επιτόκια δεν θα μειωθούν εάν δεν υπάρξουν ξεκάθαρα σημάδια, ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται.

Οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν ότι το κόστος δανεισμού έχει φθάσει στην κορύφωσή του, όμως ο ακριβής χρόνος μείωσης των επιτοκίων παραμένει ακόμη άγνωστος. Κατά συνέπεια, τα μέλη δήλωσαν ότι θα «αξιολογήσουν προσεκτικά» τα νέα δεδομένα για να κρίνουν πού κατευθύνεται ο πληθωρισμός μακροπρόθεσμα.

Επιπλέον, η σημερινή συνεδρίαση κινήθηκε και υπό το φως των πολυαναμενόμενων αποτελεσμάτων της Nvidia με την επιφυλακτική διάθεση της αγοράς να φαίνεται ήδη από τη συνεδρίαση της Τρίτης.  Παρότι οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις του τεχνολογικού κολοσσού θα είναι εντυπωσιακές, οι αναλυτές ανησυχούν για τη γιγάντωση της εταιρείας. Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση περισσότερο από 3,5% την Τετάρτη.

Μάλιστα, αναφερόμενος στην αξιοπερίεργη πορεία της μετοχής της Nvidia ο Alex McGrath, επικεφαλής επενδύσεων στην NorthEnd Private Wealth με δηλώσεις του στο CNBC δήλωσε ότι ο ευρύτερος τεχνολογικός τομέας είναι πλέον υπερτιμημένος. Επιπλέον υποστήριξε ότι οι απώλειες της μετοχής πριν καν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σημαίνει ότι οι επενδυτές έχουν αποδεχθεί τη «θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου» – δηλαδή, υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία συνεχίζουν να σημειώνουν άνοδο επειδή βρίσκονται αρκετοί πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα, μέχρι να διαπιστώσουν ότι δεν έμεινε άλλο.

Στα εταιρικά νέα, η Palo Alto Networks σημείωσε βουτιά 27% μετά τη μείωση των προβλέψεων για τα έσοδα της εταιρείας κυβερνοασφάλειας για το σύνολο του έτους. Επίσης, η SolarEdge Technologies έχασε περίπου 12%, λόγω των αδύναμων προβλέψεων για το πρώτο τρίμηνο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Από πότε αρχίζουν οι προμήθειες 6 ευρώ – Ποιους λογαριασμούς αφορά (vid)

Νέο ρεκόρ για το παγκόσμιο χρέος: Στα $313 τρισ. το 2023 – Οι προβλέψεις για το 2024

200 χιλιόμετρα πάνω από τον ωκεανό: Ο εντυπωσιακός «πλωτός» αυτοκινητόδρομος των ΗΠΑ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ