search icon

Αγορές

Eθνική: Βγαίνει στις αγορές με ομόλογο Τier 2

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση Tier 2 από το 2019, αλλά και την πρώτη έξοδο στις αγορές για το 2023 που πραγματοποιεί η Εθνική, αξιοποιώντας το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα μετά τις αναβαθμίσεις

Εξοδο στις αγορές μετά την αναβάθμισή της από τη Moody’s και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας πραγματοποιεί σήμερα η Εθνική Τράπεζα.

H διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου, τύπου Tier 2, ύψους μεταξύ 400-500 εκατ. ευρώ διάρκειας 10,2 ετών, με δυνατότητα ανάκλησης στην 5ετία. Η Εθνική έχει ήδη δώσει εντολή στις Barclays, Citi, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura και Société Générale να «τρέξουν» τη διαδικασία.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση Tier 2 από το 2019, αλλά και την πρώτη έξοδο στις αγορές για το 2023 που πραγματοποιεί η Εθνική, αξιοποιώντας το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα μετά τις αναβαθμίσεις.

O οίκος Moody’s, πριν από λίγες ημέρες, αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της ΕΤΕ σε Baa3 (επενδυτική κατηγορία) -από Βa2 προηγουμένως- επικαλούμενος τον υψηλό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας CET1 (17,3%), ο οποίος παρέχει στην τράπεζα τη μεγαλύτερη ικανότητα απορρόφησης ενδεχόμενων απωλειών.

Η Εθνική, εξάλλου, διαθέτει CET1 στο 21,6% με βάση το ευνοϊκό σενάριο και 14,5% με βάση το δυσμενές σενάριο. Τα υψηλά κεφαλαιακά αποθέματα, ως εκ τούτου, παρέχουν στην ΕΤΕ τη δυνατότητα να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο δανείων της. Η κερδοφορία αποτελεί επίσης, έναν έξτρα κινητήριο μοχλό για την αναβάθμιση της αξιολόγησης της τράπεζας, καθώς ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής ανέρχεται στο 116%.

Διαβάστε ακόμα

Ο Κένεντι (από την Κουμουνδούρου), το πρώτο φθινοπωρινό γκάλοπ, η Eurobank και η Intrum κατά κυρ Παντελή και η σύναξη των γιοτ στην Υδρα

Ανοίγει «λαϊκό» έντοκο γραμμάτιο με εγγύηση Δημοσίου και επιτόκιο 3% plus

Νίκος Λαβίδας: Μέσω και… Αγίου Όρους η προσπάθεια ανάτασης της ΑΒ Βασιλόπουλος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version