search icon

Αγορές

Eurobank Equities: Αλλαγή σελίδας για τις ελληνικές τράπεζες

Το τέλος της μακροχρόνιας προσπάθειας εκκαθάρισης των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών είναι πλέον ορατό - Όλες οι τράπεζες αναμένεται να ολοκληρώσουν τις προγραμματισμένες συναλλαγές τους μέχρι τα μέσα του 2022, αναφέρει η χρηματιστηριακή

Οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να γυρίσουν σελίδα, εκτιμά η Eurobank Equities. Η εκκαθάριση των ισολογισμών τους είναι ορατή και το 2021 αναμένεται να κλείσει με το δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs) να διαμορφώνεται σε ελαφρώς διψήφια επίπεδα.

Το τέλος της μακροχρόνιας προσπάθειας εκκαθάρισης των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών είναι πλέον ορατό, καθώς όλες οι τράπεζες έχουν επιταχύνει τα σχέδιά τους και αναμένεται να ολοκληρώσουν τις προγραμματισμένες συναλλαγές τους μέχρι τα μέσα του 2022.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ως κορυφαία επιλογή με σύσταση αγοράς και τιμή – στόχο τα 3,48 ευρώ καθώς συνδυάζει ισχυρά θεμελιώδη και ελκυστική αποτίμηση.

Παράλληλα, αναβαθμίζει τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με σύσταση αγορά και τιμή – στόχο τα 1,84 ευρώ αλλά υποβαθμίζει τη μετοχή της Alpha Bank σε σύσταση διακράτησης με τιμή – στόχο τα 1,37 ευρώ.

Η Τράπεζας Πειραιώς διαθέτει ελκυστικό το προφίλ κινδύνου / απόδοσης σε αυτό το στάδιο γιατί βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης του ισολογισμού της ενώ υποβαθμίζει τη μετοχή της Alpha Bank για τον ίδιο λόγο αφού η αποτίμησή της έναντι των υπολοίπων τραπεζών είναι μη ελκυστική.

Η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί σταδιακά στις προοπτικές κερδοφορίας για το 2022 και μετά, εξηγεί η χρηματιστηριακή.

Οι τάσεις στο μέτωπο των εσόδων φαίνονται καλές ενώ η βασική πρόκληση θα είναι τα καθαρά έσοδα από τόκους αφού οι πωλήσεις των NPEs μειώνουν τα έσοδα από τόκους.

Η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου των νέων δανείων και η εξέλιξη των επιτοκίων θα γίνουν πιο σημαντικά τα επόμενα τρίμηνα αλλά Eurobank εκτιμά ότι το περιβάλλον θα είναι υποστηρικτικό για τις ελληνικές τράπεζες.

Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με εκτιμώμενο δείκτη τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία (P/TBV) το 2022 στις 0,4 φορές, παραμένοντας σε discount 35% περίπου έναντι των τραπεζών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, μειωμένο έναντι των προηγούμενων ετών.

Διαβάστε ακόμη

Η σεμνή Ούρσουλα, τα… δάκρυα της Μυκόνου και η νέα μεγάλη μάχη της Κρήτης 

Alpha Bank: Μέχρι 1η Οκτωβρίου σε ισχύ η εθελούσια – Ποιοι θα λάβουν και πριμ 5%

efood: Πόσο υποχώρησαν οι παραγγελίες μετά το κύμα «ψηφιακού ακτιβισμού»

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version