search icon

Αγορές

Ευρωαγορές: Με το «δεξί» στο ξεκίνημα της εβδομάδας

Συνεχίζεται το ανοδικό σερί αντισταθμίζοντας τη νέα έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, παρατείνοντας το ράλι που τις έχει οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, καθώς η αισιοδοξία για ένα καλό ξεκίνημα της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων αντιστάθμισε την ανησυχητική έξαρση των κρουσμάτων COVID-19 παγκοσμίως.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1% στις 10:06 ώρα Ελλάδας, καταγράφοντας κέρδη για πέμπτη ημέρα, ενώ ο δείκτης των μετοχών στην ευρωζώνη σημείωσε άνοδο 0,2% στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο του 2000.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών κατέγραφαν τα μεγαλύτερα κέρδη, με άνοδο 0,7%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις της ημέρας, το ποσό των 480 εκατ. ευρώ θα πληρώσει η ABN Amro Bank αφού δέχτηκε την προσφορά διακανονισμού από τις ολλανδικές εισαγγελικές αρχές, αναφορικά με την έρευνα για το ξέπλυμα χρήματος. Η ολλανδική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει 300 εκατ. ευρώ πρόστιμο και 180 εκατ. ευρώ για εξόφληση. Αυτό θα επηρεάσει τα αποτελέσματα της τράπεζας στο α΄ τρίμηνο του 2021, πρόσθεσε. Η διευθέτηση συνδέεται με την έρευνα των εισαγγελικών αρχών που διεξήχθη στο διάστημα 2014-2020, τόνισε η ΑΒΝ Amro.

Νωρίτερα στην Ασία, με μεικτά πρόσημα κινήθηκαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια με τις αγορές στην Ινδία να σημειώνουν “βουτιά” άνω του 2% καθώς συνεχίζεται η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη:

Το (πικρό) στόρι του Ναυαγίου της Ζακύνθου με 4.000 επισκέπτες τη μέρα και χωρίς οδό διαφυγής

Πειραιώς: Στην τελική ευθεία η αύξηση κεφαλαίου – Όλες οι λεπτομέρειες

Ιωάννης Μίχος (Epsilon Net): «Σύμμαχοι με την Space Hellas στους διαγωνισμούς του δημοσίου»

Exit mobile version