search icon

Αγορές

Ευρωαγορές: Συνεχίζουν ανοδικά μετά το χθεσινό ράλι

Οι επενδυτές προσαρμόζουν τις προσδοκίες τους για τη νομισματική πολιτική μετά από έναν πιο ήπιο από τον αναμενόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προσαρμόζουν τις προσδοκίες τους για τη νομισματική πολιτική μετά από έναν πιο ήπιο από τον αναμενόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,41% στις 441.63 μονάδες, ενώ ο Eurostoxx 50 κερδίζει 0,41% στις 3.764 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,22% στις 13.731 μονάδες, στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στις 7.503 μονάδες με πτώση 0,01%, και στο Παρίσι ο CAC 40 κερδίζει 0,57% στις 6.560 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,59% στις 22.835 μονάδες, ενώ ο IBEX 35 της Μαδρίτης σημειώνει άνοδο 0,55% στις 8.398 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε 1% υψηλότερα την Τετάρτη μετά από ένα ράλι, καθώς τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 8,5% ετησίως τον Ιούλιο, επιβραδύνοντας σε μεγάλο βαθμό από τον προηγούμενο μήνα λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ετήσια άνοδο 8,7%.

Η χαλάρωση του πληθωρισμού θα προκαλέσει update στην τροχιά νομισματικής σύσφιξης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εν όψει της συνόδου του Σεπτεμβρίου.

Οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό κινήθηκαν ανοδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά τα ράλι στην Ευρώπη και στη Wall Street. Ο τεχνολογικός δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ οδήγησε τα κέρδη, καθώς ο τεχνολογικός τομέας επωφελήθηκε από την προοπτική λιγότερο επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων.

Διαβάστε ακόμη:

Είναι επίσημο: Τέλος στα φθηνά εισιτήρια των €10 από την Ryanair

ΤΕΞΑΠΡΕΤ: Νέο «σφυρί» για το συγκρότημα στο Καλοχώρι – Το άδοξο τέλος μιας βιομηχανικής δύναμης (pics)

Berkshire Hathaway: Ζημιές $44 δισ. αλλά οι επενδυτές… πίνουν νερό στο όνομα του Μπάφετ

Exit mobile version