Σε θετικό έδαφος βρέθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με ώθηση από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, που έχουν ενισχύσει τις ελπίδες για λιγότερο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη στις ΗΠΑ, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε τον Ιούλιο με ετήσιο ρυθμό 8,5% υποχωρώντας σημαντικά από το υψηλό 41 ετών του 9,1% του Ιουνίου. Επιβράδυνση που ήταν μάλιστα σημαντικά μεγαλύτερη από αυτήν που περίμεναν οι αναλυτές, οι οποίοι ανέμεναν ηπιότερη υποχώρηση στο 8,7%.

Η άμβλυνση των πληθωριστικών πιέσεων φαίνεται να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι η FED πλέον μπορεί να κινηθεί πιο ήπια στη σύσφιξη της νομισματική πολιτικής, κάτι που έδωσε ώθηση στις μετοχές τεχνολογίας, τα κρυπτονομίσματα και άλλες επενδύσεις ανάπτυξης που ήταν από τους μεγαλύτερους χαμένους του έτους λόγω των επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων της Fed.

Τα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ, της Σαγκάης και της Σεούλ να σημειώνουν κέρδη άνω του 1%. Στο Τόκιο το χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό την Πέμπτη λόγω αργίας.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2,2% στις 20.049.92 μονάδες, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite κέρδισε 1,53%, στις 3,79 μονάδες. Ο Kospi στη Σεούλ σημείωσε άνοδο 1,73% στις 2.523,78μονάδες και ο Taiex της Ταϊβάν έγραψε κέρδη 1,5%.

Κέρδη 1,12% σημείωσε και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, στις 7.071 μονάδες.

Διαβάστε ακόμα:

«Ψηφιακό» μπλοκάρισμα της εφορίας σε μεταβιβάσεις Ι.Χ.

Coca Cola HBC: Ισχυρές επιδόσεις το α’ εξάμηνο – Αύξηση 34,5% στα κέρδη

Μεγάλη πυρκαγιά στη Θάσο: Στη μάχη τα εναέρια μέσα – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμού (vid)