Θετικό ξέσπασμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τους επενδυτές να δείχνουν ότι «ζυγίζουν» τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον πληθωρισμό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο οποίος έδειξε να υποχωρεί, όχι όμως όσο ανέμεναν οι αναλυτές.
Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, κατέγραψε οριακές απώλειες, με τον δομικό πληθωρισμό να σκαρφαλώνει σε υψηλό 40 ετών.
Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,84%, στις 389,14 μονάδες. Ο κλάδος τροφίμων και ποτών ηγήθηκε των απωλειών, με πτώση 1%, ενώ ο κλάδος ταξιδίου και αναψυχής ενισχύθηκε 3,9%.
Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 1,51%, στις 12,355,58 μονάδες, με τον γαλλικό CAC 40 να κερδίζει 1,04%, στις 5.879,19 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,37%, στις 6.851,60 μονάδες.
Ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 1,51%, στις 20.775 μονάδες, με τον ισπανικό IBEX 35 να ενισχύθηκε 1,21%, στις 7,348,80 μονάδες.
Η σουηδική εταιρεία Sweco υποχώρησε 1,34%, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας έχανε ακόμα και 7%. Η μετοχή της Taylor Wimpey υποχώρησε 2,76%, περιορίζοντας απώλειες άνω του 5%.
Διαβάστε περισσότερα
Σταϊκούρας: Η Ελλάδα έχει αναβαθμιστεί 11 φορές την τελευταία τριετία από τους οίκους αξιολόγησης
Goldman Sachs – Morgan Stanley: Περιορισμένα τα εταιρικά κέρδη – Η bear market θα συνεχιστεί
Ακρίβεια: Έρχονται νέες ανατιμήσεις στο ψωμί – Σε αδιέξοδο οι αρτοποιοί (vid)
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.