Βουτιά αξίας 30 δισ. δολαρίων καταγράφουν οι μετοχές των εταιρειών πολυτελείας, οι οποίες διορθώνουν από το φετινό ράλι που τροφοδοτήθηκε από το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς.

Είναι ενδεικτικό ότι η μετοχή της Hermes διολισθαίνει κατά έως 5%, ενώ η μετοχή της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton κατρακυλάει κατά 4%. Από την πλευρά της, η μετοχή της Kering, ιδιοκτήτριας της Gucci, υποχωρεί άνω του 2%.

Luxury Stocks Drop as Rally Cools

Οι luxury εταιρείες επηρεάζονται δραματικά από το νέο report της Deutsche Bank, η οποία βλέπει σημαντική επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας τους επόμενους μήνες. Κι αυτό, δεν αποκλείεται να επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις των συγκεκριμένων εταιρειών.

«Ενώ η ανάκαμψη της ζήτησης από την Κίνα ήταν ο βασικός λόγος για την ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών, οι επενδυτές είναι πιθανό να καταστούν πιο επιλεκτικοί» εξηγεί η γερμανική επενδυτική τράπεζα.

Και προσθέτει: «Ο τομέας των πολυτελών ειδών εξακολουθεί να έχει πολλούς long επενδυτές, με τις επιδόσεις του κλάδου στις αγορές να βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Αναμένουμε ότι η μετέπειτα πορεία θα καθοδηγείται περισσότερο από το momentum της κερδοφορίας».

Από τις αρχές του 2023, η μετοχή της Kering εμφανίζει σωρευτική άνοδο κατά 12%, ενώ η μετοχή της LVMH είναι υψηλότερη κατά τουλάχιστον 24%. Την ίδια στιγμή, η Hermes έχει προσθέσει 33%, υπερ-αποδίδοντας αισθητά σε σχέση με τον Europe 600 (+10%).

Διαβάστε ακόμα

Εκλογές 2023: Τι θα πει ο Ανδρουλάκης παραδίδοντας τη διερευνητική εντολή

Με «σπασμένα» τα φρένα οι τραπεζικές μετοχές – Πώς εξηγείται το διήμερο μετεκλογικό ράλι

Ίδρυμα Αντενάουερ: Oι τρεις λόγοι που συντέλεσαν στην εκλογική επιτυχία Mητσοτάκη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ