Χαμηλότερη τιμή-στόχο στις 1.025 μονάδες έναντι 1.175 μονάδες που ανέμενε προγενέστερα και περιθώριο ανόδου της τάξεως του 18% σε τοπικό νόμισμα κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες προτείνει για τον Γενικό Δείκτη του ΧΑ, η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs.

Η εγχώρια αγορά εμφανίζει από τα πιο υψηλά περιθώρια ανόδου μεταξύ των αναδυόμενων αγορών που παρακολουθεί η τράπεζα. Η προβλεπόμενη απόδοση του δείκτη σε όρους δολαρίου μειώνεται ωστόσο αισθητά σε 7% μόλις.

Ο δείκτης τιμής προς P/E για το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη του ΧΑ διαμορφώνεται στις 7,7 φορές, έναντι 10,1 φορές που είναι ο στόχος της Goldman Sachs. Τα κέρδη ανά μετοχή (ΕPS) αναμένονται να αυξηθούν κατά 20% κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες, ενώ το consensus των αναλυτών αναμένει παρόμοια επίδοση 18%, επίδοση που κατατάσσει τη χώρα στις πρώτες θέσεις. Αντίθετα, η μερισματική απόδοση υπολογίζεται σε 2% μόλις.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα μειώνει παράλληλα το στόχο για την πορεία του δείκτη των αναδυόμενων αγορών MSCI EM στις 1.200 μονάδες από 1.350 μονάδες προγενέστερα.

Σημαντικά περιθώρια ανάκαμψης άνω του 20% εμφανίζουν οι μετοχικές αγορές της Κίνας, Αίγυπτος με 34%, Ταϊβάν, Σαουδική Αραβία, Πολωνία, Κολομβία και τις χειρότερες πιθανές επιδόσεις η αγορά της Τουρκίας με μόλις 1%. Αν ωστόσο, ληφθεί υπόψη η προβλεπόμενη επίδοση σε όρους δολαρίου, η σειρά ανατρέπεται με την Πολωνία να προσφέρει το υψηλότερο περιθώριο με 54% και την Τουρκία να επιδεινώνεται περεταίρω με -14%.

Τέλος, για τον αμερικανικό δείκτη S&P 500, η Goldman Sachs προτείνει τιμή στόχο στις 4.500 μονάδες, με το δείκτη P/E να διαμορφώνεται στις 17,7 φορές και αναμένει ενίσχυση των EPS κατά 8% φέτος και 8% άνοδο στην τιμή του δείκτη. Για τον ευρωπαϊκό δείκτη μετοχών Europe Stoxx 600 εχει θέσει στόχο στις 470 μονάδες και δείκτη αποτίμησης σε όρους P/E στις 12 φορές, άνοδο των ΕPS 6% και περιθώριο θετικής μεταβολής 7%.

Διαβάστε ακόμη:

Η βενζίνη πέφτει αλλά ο δομικός πληθωρισμός μένει

Το τριπλό μεγάλο στοίχημα του ομίλου Fais σε φιλοξενία και γαστρονομία (pics)

Θεόδωρος Φέσσας: Πώς επιταχύνονται οι ρυθμοί των επενδύσεων για τoν όμιλο Quest (pics)