Επιφυλακτικά ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν την τελευταία έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο δείκτης αναφοράς Stoxx 600 ήταν περίπου 0,1% υψηλότερα στο άνοιγμα, αλλά στη συνέχεια πέρασε σε οριακά αρνητικό πρόσημο -0,03% στις 506,38 μονάδες,ενώ οι κλαδικοί δείκτες είναι σε μεικτό έδαφος.  Οι μετοχές του λιανικού εμπορίου σημείωσαν άνοδο 1,8%, ενώ οι μετοχές του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης υποχώρησαν κατά 0,4%.

Στις επιμέρους αγορές ο βρετανικός FTSE 100 με μικρή πτώση 0,02%, ο γερμανικός DAX με οριακή άνοδο 0,07%, ο γαλλικός CAC 40 με κέρδη 0,14%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,25% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 1,04%.

Οι περιφερειακές αγορές διεύρυναν τα κέρδη τους την Τρίτη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, τα οποία έδειξαν αύξηση 0,4% για τον μήνα και αύξηση 3,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Αυτό ήταν σύμφωνο με τις μηνιαίες προβλέψεις των οικονομολόγων, αλλά υψηλότερο από το 3,1% που ανέμεναν για το ετήσιο ποσοστό, σύμφωνα με τη συναίνεση του Dow Jones.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ράλι μετά τα στοιχεία, με τον S&P 500 και τον Nasdaq Composite να κερδίζουν ο καθένας περισσότερο από 1%. Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών ήταν ήρεμα το βράδυ της Τρίτης μετά τα κέρδη στη Wall Street. Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού κινήθηκαν σε μεικτά πρόσημα.

Διαβάστε ακόμα

Με option το 10% η συμμετοχή του Υπερταμείου στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Καθαρά Δευτέρα με… «τέλος ανθεκτικότητας» στη διαμονή

Χαλίτ Σινγκιλλιόγλου: O μεγαλοεπιχειρηματίας από την Τουρκία που επενδύει τώρα στο Μεγανήσι

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ