Αγορές

Υποχωρούν οι ευρωαγορές – Στο επίκεντρο εταιρικά αποτελέσματα, κρούσματα και Fed

  • newsroom


Οι επενδυτές περιμένουν και τη συνεδρίαση της Federal Reserve όπου αναμένεται να δοθούν στοιχεία για το πότε θα ξεκινήσει ο σταδιακός περιορισμός του προγράμματος αγοράς ομολόγων

Πτώση καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές, με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα αλλά και ενόψει της νέας συνεδρίασης της Fed.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,50%  στις 459,19 μονάδες, με τον κλάδο αυτοκινήτου να χάνει 1,4% ενώ ο τομέας πρώτων υλών κερδίζει 0,8%.

Ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,52%, o γερμανικός DAX με πτώση 0,56%, o γαλλικός CAC 40 0,65%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,38% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 0,78%.

Οι μετοχές της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος πλην της Ιαπωνίας. Βαριές απώλειες καταγράφηκαν σε Χονγκ Κονγκ και ηπειρωτική Κίνα, μετά τους περιορισμούς που έθεσαν οι κινεζικές αντιμονοπωλιακές αρχές σε εταιρείες τεχνολογίας.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα αμερικανικά futures προσυνεδριακά υποχωρούν ενώ αναμένονται μέσα στην εβδομάδα κέρδη από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Οι επενδυτές περιμένουν και τη συνεδρίαση της Federal Reserve όπου αναμένεται να δοθούν στοιχεία για το πότε θα ξεκινήσει ο σταδιακός περιορισμός του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Πίσω στην Ευρώπη, αποτελέσματα ανακοινώνουν μεταξύ άλλων  Michelin, Faurecia, Ryanair και  Philips all reporting.

Η Ryanair ανακοίνωσε ζημιές 273 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο ενώ εκανε εκτίμηση για αύξηση των πτήσεων στο σύνολο της χρήσης

Η Credit Suisse συμφώνησε εξωδικαστικά με τον Iqbal Khan για το σκάνδαλο κατασκοπείας που οδήγησε στην παραίτηση του τέως CEO, Tidjane Thiam.

Παράλληλα, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 σε όλη την ήπειρο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. Πολλές χώρες επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα.

Διαβάστε ακόμη:

Ryanair: Ζημιές ύψους €273 εκατ. μέχρι τον Ιούνιο – Εκτίμηση για αύξηση των πτήσεων στο σύνολο της χρήσης

ΕΒΕΠ: Λήγει σε 5 ημέρες η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ΜμΕ για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ

Volkswagen: Σε εξέλιξη η αλλαγή στην Αστυπάλαια σε «έξυπνο» και αειφόρο νησί