Αγορές

JP Morgan: Διατηρεί τη θέση long στο ελληνικό 7ετές ομόλογο

  • newsroom


Οι αναλυτές του αμερικανικού επενδυτικού οίκου εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στη συνεδρίαση της Πέμπτης

Πίστη στα ελληνικά ομόλογα και τα υπόλοιπα της ευρωπαϊκής περιφέρειας εκφράζει η JP Morgan διατηρώντας τις long θέσεις της στα ελληνικά 7ετή.

Οι αναλυτές του αμερικανικού επενδυτικού οίκου εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στη συνεδρίαση της Πέμπτης και παράλληλα θα ρυθμίσει τις αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος PEPP, προκειμένου να σταθεροποιήσει τις αγορές, στην περίπτωση που υπάρξει περαιτέρω διεύρυνση των spreads.

Το spread των 7ετών τίτλων συρρικνώθηκε κατά 5 μ.β την περασμένη εβδομάδα, αντιστρέφοντας σχεδόν τη μισή από τη διεύρυνσή του από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η JP Morgan εκτιμά ότι το spread θα περιοριστεί περαιτέρω, στις 90-95 μ.β, από τα σημερινά επίπεδα των 115 μ.β περίπου. Ο αμερικανικός οίκος παράλληλα επιβεβαιώνει πως από τα τωρινά επίπεδα των 125 μ.β, το spread θα υποχωρήσει στις 110 μ.β τον Μάρτιο, στις 100 τον Ιούνιο  και στις 90 τον Σεπτέμβριο, προτού ολοκληρώσει τη χρονιά στις 100 μ.β

Διαβάστε ακόμη

Κτήμα Καμπά: Η χαμένη ευκαιρία του Μπουτάρη και το «μικρό Ελληνικό» της Ελλάκτωρ

O μουτζούρης της τράπεζας, ο καυγάς των ακτοπλόων και το ορφανοτροφείο με θέα! 

Μόνο τα ακίνητα εντός αντικειμενικών μπορούν να μεταβιβαστούν ηλεκτρονικά

 

Απόρρητο Απόρρητο