Με σύσταση οverweight για τις ελληνικές τράπεζες και την Ελλάδα συνεχίζει η αμερικανική τράπεζα JP Morgan και διατηρεί ως κορυφαία επιλογή από την περιοχή της κεντρικής και ανατολικής αναδυόμενης Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA) για τον κλάδο των τραπεζών τη μετοχή της Alpha Bank. Η σύσταση της για την Alpha Bank παραμένει overweight με τιμή στόχο στα 2,20 ευρώ.

Πλέον όμως των ελληνικών τραπεζικών μετοχών, στο κάδρο εισέρχονται και άλλες εταιρείες όπως η Mytilineos και η ΔΕΗ. «Στην περιοχή της CEEMEA από τον κλάδο με τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, η αγορά φαίνεται να βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία «ανακάλυψης» της ΔΕΗ, για την οποία συστήνουμε overweight (OW), ενώ ο όμιλος Μυτιληναίος είναι σχετικά πιο γνωστός στους επενδυτές της περιοχής. Διαπιστώσαμε ότι οι επενδυτές είναι γενικά δεκτικοί απέναντι στη ΔΕΗ και στην ιστορία ανάπτυξης και μετασχηματισμού που διαθέτει, αλλά πολλοί επενδυτές πιθανώς θα παραμείνουν στο περιθώριο μέχρι να γίνει γνωστή η ολοκληρωμένη στρατηγική ενημέρωση στην επερχόμενη συνάντηση στις 23 Ιανουαρίου», επισημαίνει η JP Morgan στη στρατηγική της για την περιοχή CEEMEA.

Σε επίπεδο χώρας, η JPM συνεχίζει να προτείνει σύσταση overweight σύσταση για την Ελλάδα από τις αναδυόμενες αγορές και underweight σύσταση για τη Νότια Αφρική. Ο δείκτης MSCI Greece αποτιμάται με ελκυστικά επίπεδα στις τρέχουσες τιμές σε όρους πολλαπλασιαστή κερδοφορίας και σε όρους λογιστικής αξίας.

«Οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές στην Ελλάδα είναι ακόμη σε υψηλό discount σε σχέση με τις τράπεζες της ευρωζώνης, με δεδομένο τον υψηλότερο δείκτης αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων τους. Ο Οκτώβριος ήταν ισχυρός παρά την αδυναμία του κλάδου στην Ευρωζώνη και μπορεί αυτό να αποτελεί ένδειξη ότι οι μετοχές έχουν δει το χαμηλό τους. Από την άλλη, η JP Morgan επισημαίνει τον υψηλότερο κίνδυνο των ελληνικών τραπεζών και ότι ίσως δυσκολευτούν να βρουν ‘νέους αγοραστές’», εξηγεί η αμερικανική τράπεζα.

Διαβάστε ακόμη 

Τράπεζες: «Εκτίναξη» στα έσοδα από τόκους με… ώθηση από ΕΚΤ – Προς τα επίπεδα της EE τα «κόκκινα» δάνεια

ΑΑΔΕ: Ο ξεχασιάρης τραγουδιστής, τα λουκέτα στη λιανική και το πρόστιμο σε κέντρο αισθητικής

Eurobank: Πώς είδαν τα αποτελέσματα JP Morgan, Deutsche Bank, Jefferies και ΑΧΙΑ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ