Η Ark Invest, με επικεφαλής τη διευθύνουσα σύμβουλο Κάθι Γουντ, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο από την έναρξη λειτουργίας της το 2014.

Η εταιρεία δίνει έμφαση στην επένδυση στην τεχνολογία, προσφέροντας μια ποικιλία διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) που επικεντρώνονται γύρω από καινοτόμες εταιρείες.

Πρόσφατα, η Ark συνεργάστηκε με την 21Shares, λανσάροντας ένα spot bitcoin ETF. Το ETF σημείωσε εξαιρετικά καλές επιδόσεις, προσελκύοντας περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση σε λιγότερο από τρεις μήνες.

Δεδομένης της επιτυχίας αυτής, οι απόψεις της Γουντ για το bitcoin έχουν προσελκύσει μεγάλη προσοχή. Σημείωσε ότι το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 3,8 εκατομμύρια δολάρια.

«Δεδομένης της έγκρισης της SEC, βάσει των αναλύσεών μας, αν οι θεσμικοί επενδυτές διέθεταν λίγο πάνω από το 5% των χαρτοφυλακίων τους στο bitcoin, θα προσέθεταν 2,3 εκατομμύρια δολάρια στην πρόσφατη πρόβλεψή μου», δήλωσε η Γουντ κατά τη διάρκεια της Βitcoin Investor Day πριν από μερικές εβδομάδες.

Η προηγούμενη πρόβλεψη της Γουντ έλαβε χώρα τον Ιανουάριο, όταν δήλωσε ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030.

Η αρχική πρόβλεψη της Κάθι Γουντ ήταν ότι το bitcoin θα έφτανε το 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι το 2030, την οποία δημοσιοποίησε πριν από την έγκριση των spot ETFs. Η έγκριση ανέβασε την πρόβλεψη στο 1,5 εκατομμύριο δολάρια και η επιτυχία των ETFs αυτών καθαυτών αύξησε την πρόβλεψη ακόμη περισσότερο στα 3,8 εκατομμύρια δολάρια.

Εκτός από την επιτυχία των ETFs, η Γουντ αναμένει επίσης πως το halving του bitcoin θα αποτελέσει περαιτέρω καταλύτη για τις τιμές του κρυπτονομίσματος. Το halving, το οποίο συμβαίνει περίπου κάθε τέσσερα χρόνια, αναμένεται να λάβει χώρα στις 20 Απριλίου. Το γεγονός θα μπορούσε να περιορίσει την προσφορά των bitcoin, γεγονός που θα μπορούσε να στείλει την τιμή ακόμα υψηλότερα.

Η πρόβλεψη της Γουντ για την τιμή των $3,8 εκατομμυρίων για κάθε bitcoin μέχρι το 2030 περιλαμβάνει επίσης πιθανότατα το επόμενο halving, το οποίο θα μπορούσε να συμβεί το 2028.

Εξετάζοντας το ιστορικό των τιμών του bitcoin, τα halving συνήθως προηγούνται νέων ράλι, ακολουθούμενων από νέες, αλλά περιορισμένες διορθώσεις. Εάν το bitcoin συνεχίσει αυτό το μοτίβο μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η τιμή θα μπορούσε να κορυφωθεί γύρω στο 2029 ή το 2030.

Αν η Γουντ αποδειχθεί «προφητική» και το bitcoin φτάσει τα 3,8 εκατομμύρια δολάρια, οποιοσδήποτε ενεδύσει 1.000 δολάρια στο bitcoin αυτή τη στιγμή, θα έχει κέρδη 54.280 δολάρια το 2030. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ένα σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) της τάξης του 95%.

Αν και η πρόβλεψη είναι αισιόδοξη, ο 13ετής CAGR για το bitcoin κυμαίνεται πολύ παραπάνω από το 130%, οπότε μία τέτοια περίπτωση δεν θεωρείται και τόσο απίθανη. Ωστόσο, όπως δήλωσε η Γουντ, οποιαδήποτε τέτοια αύξηση θα απαιτούσε πιθανότατα τεράστια ποσά θεσμικών επενδύσεων.

Διαβάστε ακόμη

Πανευρωπαϊκός έλεγχος σε 576 «influencers» για παραπλανητικές πρακτικές- Στο μικροσκόπιο 20 Έλληνες

Alpha Bank και Unicredit εξετάζουν επέκταση στη Ρουμανία μετά τη μεταξύ τους συμφωνία

Προσοχή: Απαγορεύεται το κάπνισμα σε απόσταση 5 μέτρων από άλλους

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ