Αγορές

Κέρδη στα πολύτιμα μέταλλα με focus σε κορωνοϊό και ΗΠΑ

  • newsroom


Ανοδικά κινούνται χρυσός, ασήμι, παλλάδιο και πλατίνα - Τι προβλέπουν οι αναλυτές

Ανοδο πάνω από 1,2% καταγράφει η τιμή του χρυσού, ενώ ενισχύονται και οι τιμές σε ασήμι, παλλάδιο και πλατίνα.

Οι επενδυτές στρέφονται προς τα λεγόμενα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα το δολάριο δέχεται πιέσεις, ενώ την ίδια ώρα ενισχύονται οι ελπίδες για ένα πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, μετά τις δηλώσεις Τραμπ ότι επαννεκίνησαν οι συνομιλίες με το Κογκρέσο.

Η τιμή σποτ του χρυσού κερδίζει 1,09% στα 1.913,56 δολ/ουγγιά. Τα εβδομαδιαία κέρδη του ανέρχονται σε 0,7%. Τα αμερικανικά προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού ενισχύονταν νωρίτερα κατά 1,2% στα 1.916,90 δολ/ουγγιά.

Ο δείκτης του δολαρίου που υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι των ανταγωνιστών του και αναμένεται να κλείσει σήμερα τη δεύτερη εβδομάδα απωλειών.

Οι ανανεωμένες ελπίδες για νέα δημοσιονομική στήριξη, άσκησε πιέσεις στο δολάριο και αύξησε τις προσδοκίες για άνοδο στον πληθωρισμό, αναφέρει ο Χόουι Λι, οικονομολόγος της OCBC Bank.

«Το επίπεδο πέριξ των 1.900 δολαρίων αναμένω ότι θα διατηρηθεί μέχρι τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ», αναφέρει ο ίδιος.

Ο χρυσός έχει ενισχυθεί κατά σχεδόν 26% φέτος και θεωρείται ως «αντιστάθμισμα κινδύνου» απέναντι στον πληθωρισμό και τη συναλλαγματική αστάθεια.

«Αναμένουμε ότι οι τιμές του χρυσού θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν δυνάμεις καθώς αυξάνεται η μεταβλητότητα στις αγορές καθώς πλησιάζουν οι αμερικανικές εκλογές], αναφέρει σε σημείωμά της η Fitch Solutions.

Η διεύρυνση στο προβάδισμα του δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν θεωρείται ότι στρώνει τον δρόμο για ένα μεγάλο πακέτο οικονομικής στήριξης.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι ενισχύεται κατά σχεδόν 2,3% στα 24,42 δολ/ουγγιά, ενώ η πλατίνα κερδίζει 2,06% στα 881,80 δολ. και το παλλάδιο 0,8% στα 2.422 διολάρια.

Απόρρητο Απόρρητο