Η UBS Group εγκαταλείπει τον αρχικό σχεδιασμό της Credit Suisse να πουλήσει την επιχείρηση προβληματικών χρεών ύψους 250 εκατ. δολαρίων σε έναν μόνο πλειοδότη, αφού δεν κατάφερε να προσελκύσει αρκετό ενδιαφέρον, και αντ’ αυτού σχεδιάζει να διαθέσει τα περιουσιακά στοιχεία μεμονωμένα.

Η πώληση ματαιώθηκε στα τέλη του 2023 επειδή οι προσφορές ήταν λίγες και πολύ χαμηλές, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Τα περιουσιακά στοιχεία έχουν προστεθεί στην ειδική μονάδα εκκαθάρισης της UBS για την Credit Suisse και πωλούνται σε ατομική βάση, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς οι λεπτομέρειες είναι ιδιωτικές.

Η Credit Suisse επεδίωξε να αποχωρήσει από τις συναλλαγές προβληματικών χρεών και ειδικών καταστάσεων νωρίτερα πέρυσι σε μια προσπάθεια να μειώσει τις δραστηριότητές της και να ενισχύσει την εμπιστοσύνη, λίγες εβδομάδες πριν αναγκαστεί να πέσει στην αγκαλιά του μεγαλύτερου τοπικού της αντιπάλου σε μια επείγουσα εξαγορά. Η UBS επεξεργάζεται τα περιουσιακά στοιχεία που κληρονόμησε από την Credit Suisse και τα οποία δεν θέλει, τα οποία εκτιμάται ότι ανέρχονταν σε 77 δισ. δολάρια στο τέλος του τρίτου τριμήνου, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Εκπρόσωπος της UBS αρνήθηκε να σχολιάσει τις πωλήσεις.

Επικεφαλής της ομάδας ειδικών καταστάσεων και διαπραγμάτευσης δανείων της τράπεζας ήταν ο Thomas Mathieson και τα αρχικά σχέδια πώλησης περιλάμβαναν τη μεταφορά της ομάδας σε οποιαδήποτε εταιρεία αγόραζε τα περιουσιακά στοιχεία. Μετά την αποτυχημένη διαδικασία πώλησης, η ομάδα διαλύθηκε προς το τέλος του περασμένου έτους στο πλαίσιο μιας μεγαλύτερης αναμόρφωσης της πιστωτικής ομάδας της UBS μετά τη συγχώνευση.

Κάποια από τα χρέη αυτού του βιβλίου έχουν ήδη πωληθεί, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το χαρτοφυλάκιο είχε έως και 30 θέσεις διαπραγμάτευσης, συμπεριλαμβανομένης μιας προβληματικής εταιρείας κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων Standard Profil Automotive GmbH, καθώς και της ταξιδιωτικής εταιρείας Thomas Cook Group Plc, η οποία κατέρρευσε το 2019.

Η UBS αγωνίζεται επίσης να ξεφορτωθεί το franchise επενδυτικής τραπεζικής που κληρονόμησε από την Credit Suisse στην Κίνα, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνονται και η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου υπομένει μια παρατεταμένη επιβράδυνση.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στο Bloomberg TV: Το 2024 θα είναι μια καλή χρονιά για την ελληνική οικονομία

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα μέτρα κατά της ακρίβειας

ΕΛΕΤΑΕΝ: Η ακτινογραφία της αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα – Τι δείχνουν τα στατιστικά (χάρτης)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ