Φρενήρη πορεία ακολουθεί το κρυπτονόμισμα Όμικρον τις τελευταίες ημέρες, αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να ονομάσει με αυτό το γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου τη νέα μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού SARS-CoV-2, που εντοπίστηκε στην Αφρική.

Το μέχρι πριν λίγο άγνωστο και σταθερό κρυπτονόμισμα, έφτασε μέχρι και τα 700 δολάρια σήμερα το πρωί, δεκαπλασιάζοντας την αξία του από το Σάββατο, σύμφωνα με το CoinMarketCap.

Η ονομασία του φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εκτόξευση της αξίας του κρυπτονομίσματος, το οποίο δημιουργήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου.

Στον ιστότοπό τους, οι δημιουργοί του δεν κάνουν καμία αναφορά στον κορωνοϊό, ενώ εξηγούν ότι ελπίζουν πως το κρυπτονόμισμα Όμικρον «θα μπορέσει να λειτουργήσει ως νόμισμα ικανό να διατηρήσει την αγοραστική αξία του, ανεξάρτητα από την αστάθεια στις αγορές».

Πάντως, γύρω στις 18:00 η αξία του είχε σταθεροποιηθεί γύρω στα 350 δολάρια.

Στις αρχές Νοεμβρίου, ένα άλλο κρυπτονόμισμα ακολούθησε ιλιγγιώδη άνοδο προτού καταρρεύσει θεαματικά. Ήταν το Squid, το οποίο πήρε το όνομά του από την παγκόσμια τηλεοπτική επιτυχία Squid Game και ξεκίνησε από τα 0,7 δολάρια στις 21 Οκτωβρίου, φτάνοντας μέσα σε δέκα ημέρες στις 2.856 δολάρια.

Μία ημέρα μετά, κατακρημνίστηκε στα 0,003 δολάρια. Οι χρήστες ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να το πουλήσουν και να ενθυλακώσουν τα κέρδη τους και οι δημιουργοί του εξαφανίστηκαν από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε ακόμη

Ο πλανήτης «στερεύει» ξανά από αλουμίνιο – Ο αναξιοποίητος θησαυρός αξίας $5 δισ. του Βιετνάμ

Reuters: Η Ελλάδα θα δανειστεί 10 έως 12 δισ. ευρώ το 2022

ΕΕ: Χωρίς άδεια θα εξάγονται τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού από το 2022