Ο Μάικλ Μπέρι είναι άνθρωπος που θεωρείται ευρέως πως προέβλεψε το κραχ του 2008. Ο ιδρυτής της Scion Asset Management η ιστορία του οποίου έγινε βιβλίο και ύστερα ταινία («Το μεγάλο σορτάρισμα»), στις αρχές Φεβρουαρίου ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter την εξής μια και μόνο λέξη: «Πουλήστε».

Mερικούς μήνες νωρίτερα είχε ρευστοποιήσει όλες τις μετοχές του, με αναφορές ότι «η μητέρα όλων των κραχ» έχει ήδη ξεκινήσει.

Ωστόσο, με σημερινή του ανάρτηση στο Twitter, και έπειτα από ένα ακόμη ένα ανοδικό άνοιγμα της Wall Street, ο Μπέρι έγραψε «ήταν λάθος μου να πω πουλήστε».

Ο  Μάικλ Μπέρι ή αλλιώς  “Mr. Big Short” φημίζεται για τις συνήθως αρνητικές του προβλέψεις. Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο θέλησε να κατευθύνει τους επενδυτές να «πουλήσουν», λίγο πριν από τη συνάντηση νομισματικής πολιτικής της Fed.

Σήμερα, ωστόσο με νέα του ανάρτηση έκανε στροφή 180 μοιρών αφού παραδέχθηκε ότι η συμβουλή του ήταν λάθος, ενώ παράλληλα έδωσε συγχαρητήρια σε όσους σπεύδουν να αγοράσουν μετοχές όταν αυτές πέφτουν στα «χαμηλά».

Παραθέτοντας το γράφημα ο Μάικλ Μπέρι σχολιάζει ότι «πηγαίνοντας πίσω στο 1920 δεν υπήρξε καμία γενιά BTFD (σ.σ. Buy The F@@cking Dip) σαν και εσάς. Συγχαρητήρια».

Διαβάστε ακόμη:

Τιμολόγια ρεύματος ΔΕΗ: Χάθηκε η πρώτη δικαστική μάχη για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Νίκος Βαφειάς: Στο κατώφλι των 100 πλοίων ο Όμιλος (pics)

Εφορία: Μαζικό «ξεκαθάρισμα» οφειλών και επιστροφών φόρων για να εκταμιευτούν τα… ρέστα