Αγορές

«Με το δεξί» στον Μάρτιο – Ριμπάουντ στις ευρωαγορές

  • newsroom


Ανοιγμα με κέρδη άνω του 1,5% για τον Stoxx 600

Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές κατά την πρώτη συνεδρίαση του Μαρτίου καθώς οι διεθνείς αγορές κάνουν ράλι μετά την υποχώρηση των αμερικανικών αποδόσεων, ενώ περαιτέρω ώθηση δίνουν και οι θετικές εξελίξεις από την εμβολιαστική διαδικασία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 60 άνοιξε με άνοδο 1,5% και αυτή την ώρα βρίσκεται στις 411,78 μονάδες, με άνοδο 1,67%.

Οι μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής κερδίζουν 2,4%, ενώ όλοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε άνοδο.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 1,50%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,41%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 1,60%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχλυεται κατά 1,59% και ο ισπανικός IBEX 35 επίσης με άνοδο 1,59%.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ενισχύθηκαν σημαντικά τα αμερικανικά Futures καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνέχισαν να υποχωρούν από τα υψηλά της περασμένης εβδομάδας. Οι μετοχές τις τελευταίες εβδομάδες ήταν υπό πίεση λόγω της ανόδου των αποδόσεων, που παραδοσιακά κάνουν λιγότερο ελκυστικές τις μετοχές για τους επενδυτές.

Στις ΗΠΑ, το Σάββατο, η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε το πακέτο στήριξης της οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολ. Τώρα η Γερουσία αναμένεται να το νομοθετήσει.

Στο μέτωπο των εμβολίων, αύριο Τρίτη (2/3) αναμένεται να φτάσουν οι πρώτες παραλαβές του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, μετά την έγκριση που έλαβε το Σάββατο από τις αρμόδιες αρχές της Αμερικής. Το εμβόλιο χορηγείται σε μια δόση για άτομα άνω των 18 ετών. Η εταιρεία αναμένεται να αποστείλει αρχικά 4 εκατ. δόσεις.

Νωρίτερα, ανοδικά κινήθηκαν τα χρηματιστήρια της Ασίας με τον ιαπωνικό Nikkei να ενισχύεται σημαντικά άνω του 2%.

Διαβάστε ακόμη:

Χρυσός: Ανακάμπτει μετά τον χειρότερο Φεβρουάριο εδώ και 4 χρόνια

Ο Μπάφετ προειδοποιεί: Αντιμέτωποι με ζοφερό μέλλον οι επενδυτές ομολόγων

Επίδομα θέρμανσης: Προσοχή! Μέχρι σήμερα η υποβολή παραστατικών

 

Απόρρητο Απόρρητο