Αγορές

Μυτιληναίος και Εθνική Τράπεζα οι κερδισμένοι των αλλαγών στους δείκτες της MSCI

  • Νίκος Μελαχροινός


Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο δείκτης MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει τους τίτλους των ΟΤΕ με στάθμιση 27,1%, ΟΠΑΠ με στάθμιση 19,4%, Eurobank με στάθμιση 16,7%, Alpha Bank με στάθμιση 15,6%, Jumbo με στάθμιση 10,8% και τέλος ΔΕΗ με στάθμιση 10,4%.

Με δύο περισσότερες μετοχές θα συνεχίσει ο MSCI Greece Standard μετά την προσθήκη των τίτλων της Εθνικής Τράπεζας και του Μυτιληναίου στο δείκτη και την αντίστοιχη διαγραφή τους από τον δείκτη MSCI Small Cap Greece.

Οι δύο αλλαγές στον ελληνικό δείκτη MSCI Greece Standard με την προσθήκη της ΕΤΕ αλλά και της μετοχής της Mytilineos, κρίνονται σημαντικές ενώ αξίζει να τονιστεί ότι θα υπάρξει καμία διαγραφή, υπόθεση που αφορούσε τη μετοχή της Jumbo.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της γαλλικής τράπεζας Société Générale, οι πιθανές εισροές για την Εθνική Τράπεζα τοποθετούνται στα 103 εκατ. δολάρια, για τη Mytilineos στα 92 εκατ. δολάρια ενώ βάσει της συναλλακτικής δραστηριότητας, οι ημέρες που θα επηρεαστούν είναι 7,3 ημέρες για την ΕΤΕ και 6,8 ημέρες για τη μετοχή της Mytilineos.

Οι παραπάνω προσθήκες θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της στάθμισης της χώρας στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών συνολικά, αφού η αύξηση κατά 0,031% λόγω της ΕΤΕ και η αύξηση κατά 0,029% λόγω της Mytilineos θα αυξήσουν τη στάθμιση της χώρας κατά 0,06% στο δείκτη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο δείκτης MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει τους τίτλους των ΟΤΕ με στάθμιση 27,1%, ΟΠΑΠ με στάθμιση 19,4%, Eurobank με στάθμιση 16,7%, Alpha Bank με στάθμιση 15,6%, Jumbo με στάθμιση 10,8% και τέλος ΔΕΗ με στάθμιση 10,4%.

Οι αλλαγές των δεικτών της MSCI Inc. τίθενται σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς της 31ης Μαΐου, δηλαδή την 1η Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα

«Χάθηκαν» $200 δισ. στα crypto μέσα σε λίγες ώρες – Καταρρέει η αγορά των stablecoins

«Κατρακύλα» για το ευρώ – Σε χαμηλό 20 ετών το κοινό νόμισμα (γραφήματα)

Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς): Ιστορικό χαμηλό στα νέα «κόκκινα» δάνεια – Οι συναλλαγές που εκκρεμούν