Ο γνωστός επενδυτής Μαρκ Κούμπαν κατάφερε να βγάλει δισεκατομμύρια όταν κατά τη διάρκεια της φούσκας των dot.com – με μια κίνηση ματ – αποφάσισε να πουλήσει την εταιρεία του, Broadcast.com, στην Yahoo έναντι 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δεν ήταν όμως πάντα ειδικός στις επενδύσεις.

Στην πραγματικότητα, «Έκανα και εγώ στραβοπατήματα στην αρχή και μάλιστα τα είχα πληρώσει πολύ ακριβά.» αποκαλύπτει ο δισεκατομμυριούχος στην ενότητα «Ρωτήστε με οτιδήποτε» του φόρουμ της Reddit σύμφωνα με το CNBC. «Τότε θέλησα να μάθω τι έκανα λάθος αλλά τώρα, σήμερα, το παιχνίδι παίζεται αλλιώς.» προσθέτει.

Συμβουλεύει όσους ασχολούνται με τις μετοχές και το χρηματιστήριο να ακολουθήσουν το παράδειγμά των BTC HODLers, των επενδυτών του Bitcoin.

«Για μένα, όταν φτάνει η στιγμή της απόφασης να κρατήσετε ή να πουλήσετε μια μετοχή κάντε αυτό που κάνουν οι BTC HODLers. Οι περισσότεροι αγόρασαν όταν έφτασε στα υψηλά του 2017 και στη συνέχεια έχασαν πολλά όταν το είδαν να πέφτει κατά 2/3 μπορεί και περισσότερο. Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί, συνέχισαν επειδή πίστευαν στο Bitcoin.»

Σύμφωνα με τον Κούμπαν την ίδια ακριβώς φιλοσοφία πρέπει να εφαρμόζουν οι επενδυτές και στην περίπτωση των μετοχών. «Όταν αγοράζω μια μετοχή, φροντίζω να ξέρω γιατί την αγοράζω. Τότε, την κρατάω μέχρι να μάθω ότι κάτι άλλαξε. Η τιμή μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί, αλλά αν εξακολουθώ να πιστεύω στη λογική που με έκανε να αγοράσω τη συγκεκριμένη μετοχή, δεν πουλώ, συνεχίζω. Αν κάτι αλλάξει που δεν το περίμενα, τότε κοιτάζω τις πωλήσεις.» υποστηρίζει.

Η διαπραγμάτευση μετοχών «δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί πολύ χρόνο» δηλώνει χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος.

Ο Μαρκ Κούμπαν δεν είναι ένας ακόμα ζάμπλουτος.  Πυκνά συχνά οι προτάσεις του προκαλούν αντιδράσεις καθώς είναι η κλασική περίπτωση αντικομφορμιστή.  Με 13 εκατομμύρια άνεργους Αμερικανούς και χιλιάδες κλειστές επιχειρήσεις ο Κούμπαν ζητά να δοθούν εδώ και τώρα έως και 1000 δολάρια το 15ήμερο στους Αμερικανούς. 

“Το χρειαζόμαστε τόσο πολύ όσο και τότε”, στην αρχή της πανδημίας λέει στο CNBC ο Κούμπαν, αυτοδημιούργος δισεκατομμυριούχος, επενδυτής στο “Shark Tank” του ABC και ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks.

 

Διαβάστε ακόμη

Νέα μέτρα στήριξης «άμεσης χρήσης» στο παζάρι με τους θεσμούς

Απαγόρευση κυκλοφορίας και κλειστά μαγαζιά – Τι ισχύει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα

Τέλης Μυστακίδης: Από το Λονδίνο στον Νέο Κόσμο, ένα lear jet δρόμοςΔιαβάστε ακόμη