Έντονες διακυμάνσεις σημειώθηκαν για ακόμα μια φορά στην τιμή του bitcoin, μετά τη δήλωση του ιδρυτή της Tesla, Ελον Μασκ, ότι είναι υποστηρικτής του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος.

Ο δισεκατομμυριούχος ανέφερε ότι, σε αυτό το σημείο πιστεύει ότι «το Bitcoin είναι κάτι καλό», προσθέτοντας ότι ο ίδιος «έφτασε αργά στο πάρτι» κι ότι θα έπρεπε να είχε αγοράσει bitcoin οκτώ χρόνια πριν.

Το ψηφιακό νόμισμα εκτοξεύθηκε στα 34.500 δολάρια σήμερα Δευτέρα, προτού υποχωρήσει εκ νέου. Ενισχύθηκε έως και 16% στις 29 Ιανουαρίου πάνω από τα 38.000 δολάρια μετά την αλλαγή που έκανε ο Μασκ στο προφίλ του προσθέτοντας το hashtag «#bitcoin». Αυτό το ράλι υποχώρησε ως επί το πλείστον σήμερα.

Τα κρυπτονομίσματα δέχθηκαν πλήγμα προσφάτως από τη μεταβλητότητα που προκάλεσαν στην επενδυτική ζήτηση αναρτήσεις στο Twitter και κινήσεις μικροεπενδυτών μέσω της πλατφόρμας Reddit. Στο μεταξύ, το Dogecoin – ένα κρυπτονόμισμα που ξεκίνησε ως αστείο – έκανε ράλι και μπήκε στα 10 κρυπτονομίσματα με τη μεγαλύτερη αγοραία αξία την περασμένη εβδομάδα, πριν κάνει βουτιά κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο Μασκ ανέφερε ότι δεν έχει σαφή άποψη για άλλα κρυπτονομίσματα και ότι τα σχόλιά του για το Dogecoin έγιναν εν είδει αστείου, προσθέτοντας ότι «το πιο ειρωνικό αποτέλεσμα θα ήταν το Dogecoin να γίνει το νόμισμα του μέλλοντος».

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει σχεδόν $8.000, από τότε που έφτασε στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών των 42.000 δολαρίων στις αρχές Ιανουαρίου, ωστόσο παραμένει 260% υψηλότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Κάποιοι επιχειρηματολογούν ότι το Bitcoin κερδίζει πλέον μια ευρύτερη επενδυτική βάση, γιατί διαγκωνίζεται με τον χρυσό ως αντιστάθμισμα για κινδύνους όπως η πτώση του δολαρίου ή η επιτάχυνση του πληθωρισμού.

«Το Bitcoin είναι έτοιμο να τύχει ευρείας αποδοχής από συμβατικούς ανθρώπους», ανέφερε ο Μασκ.
Κάποιοι άλλοι ωστόσο, βλέπουν άμεσα ρίσκα για το Bitcoin, καθώς το τελευταίο του ράλι ξύπνησε μνήμες του ράλι του 2017 που κατέληξε σε μεγάλη πτώση.

Όπως σχολιάζει και ο Τζον Νόρμαντ της JPMorgan Chase & Co.,η άνοδος του είναι «πιο απότομη από οποιαδήποτε άλλη χρηματοοικονομική καινοτομία ή φούσκα περιουσιακών στοιχείων των τελευταίων 50 ετών».

Διαβάστε ακόμη:

Ράλι 10% για το ασήμι – Σε υψηλό 5 μηνών χάρη στο κίνημα των μικρομετόχων

Αλλάζουν όλα στη σύμβαση του Δημοσίου με την Eldorado Gold

Εμβόλιο: H Pfizer υπόσχεται μέχρι 75 εκατ. επιπλέον δόσεις προς την ΕΕ